Ovo je kuća zbog koje je čovek pobio braću i sestre nakon majčine smrti: Urlao u dvorištu, pa sebi presudio

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Muškarac, koji je pobio braću i sestre verujući da ga je nedavno preminula majka izbacila iz testamenta, presudio je sebi u dvorištu majčine kuće.

Džozef De Lusija (59) ubio je u nedelju na Long Ajlendu brata, dve sestre i sestričinu, a nakon što su se porodično sastali u kući njihove pokojne majke i bake Tereze da vide šta će uraditi sa kućom.

Džozef, koji je u toj kući živeo čitavog života, seo je da priča sa bratom Frenkom, sestrama Džoanom i Tinom i Tininom sestrom Viktorijom. Sastanak je ugovoren samo tri dana nakon što su Terezu (95), koja je preminula prošle nedelje, sahranili.

Međutim, umesto da mirno razgovaraju o prodaji kuće, Džozef je zgrabio pušku i ispalio 12 hitaca u svoje najmilije.

Nakon krvavog pira je izašao u dvorište i počeo da psuje i priča šta je uradio, a onda je uperio oružje u sebe i povukao oroz.

"De Lusija je verovao da ga je majka izbacila iz testamenta i da će ga iseliti iz kuće i da neće imati gde da živi", saopšteno je iz policije.

Policija je saopštila da je Džozef verovatno ranije isplanirao ubistvo.

"Zbog toga što je verovao da ga nema u testamentu, tog dana je napunio pušku, imao je 12 metaka. Prišao je rođacima sa zadnje strane kuće i iz kuhinje ispalio 12 hitaca, pogodivši svo četvoro. Svi su mrtvi", naveli su iz policije.

Braća i sestre osumnjičenog bili su u svojim šezdesetim, dok je sestričina imala 30 godina.

Njihova tela pronađena su u kući, dok je De Lusija pronađen mrtav u dvorištu.

Prema navodima medija, braća i sestre su pokušavale da objasne Džozefu da neće ostati na ulici, već da će biti zbrinut, ali da više neće živeti u toj kući.

Komšinica Rendi Makris je rekla da je Džozef delovao tužno i zbunjeno prethodnih dana, te da ništa nije govorilo da će biti nasilan.

"Nisam čak ni znala da ima oružje. Nisam ni slutila da će ovo nešto da se desi... Da sam znala sigurno bih rekla nešto i upozorila", rekla je šokirana komšinica.

Ona kaže da se porodica dogovorila da sedne da porazgovara pre sastanka sa agentom sa nekretnine, koji je trebalo da prodaje kuću. Takođe, povod za okupljanje je bio i Tinin rođendan, dodaje komšinica.

Policija je saopštila da bi zabranila Džozefu nabavku oružja, da su znai da ima psihičkih problema.

Komesar policije okruga Nasau Patrik Rajder rekao je da su policajci tek posle pucnjave saznali da su susedi bili zabrinuti da bi mogao da povredi sebe ili druge, jer je bio emotivan i uznemiren nakon smrti majke.

"Ne kažemo da je ovaj incident mogao biti izbegnut, ali možda je i mogao", rekao je načelnik policije.

Inspektori istražuju da li je imao karton kod psihijatra, dodajući da je Džozef "hordašio", budući da su u kući pronašli previše alata i drugih predmeta za popravku automobila.

"Bio je hapšen samo jednom i to zbog vožnje u alkoholisanom stanju 1983. godine", naveo je načelnik.

(Telegraf.rs)

Video: Gde si, deda, sakrio oružje? Unuka Ala Kaponea odlučila da proda sve što je ostalo od njega

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA