Ovo je spisak 12 krivičnih dela za koja se tereti Pavel Durov, uhapšeni osnovač Telegrama

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dok je Pavel Durov, osnivač aplikacije za razmenu poruka Telegrama u francuskom pritvoru nakon hapšenja 24. avgusta, tužilaštvo u Parizu danas je objavilo spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Među njima su saučesništvo u posedovanju fotografija maloletnika sa pedo-pornografskim sadržajem, saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji droga, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenosi portal BFMTV.

Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera. Danije danas o hapšenju Pavela Durova oglasio se i francuski predsednik Emanuel Makron, o čemu je Telegraf.rs izvestio.

Pravosudne vlasti takođe istražuju u okviru ovog pravnog postupka optužbe za "odbijanja na zahtev nadležnih vlasti komunikacije informacija ili dokumenata neophodnih za realizaciju i korišćenje presretanja dozvoljenih zakonom".

Ova optužba odražava brojne kritike upućene Telegramu zbog toga što redovno odbija da sarađuje sa vlastima zemalja u kojima je aplikacija dostupna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Napadnut predsednik Francuske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA