Malog Leona ubila prijateljica njegove mame, povredila i njegovog brata blizanca: Hoće li dobiti smrtnu kaznu?

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nikol Virzi, studentkinja doktorskih studija iz Kalifornije, osumnjičena je za ubistvo novorođene bebe svoje prijateljice i ranjavanje njenog brata blizanca, a za ove zločine joj potencijalno preti smrtna kazna, prema tužiocima iz Pensilvanije.

Okružno tužilaštvo Alegani je u petak na sudu otkrilo da planira da traži smrtnu kaznu za Nikol Virzi, koja je navodno razbila lobanju šestonedeljnom Leonu Kacu kog je čuvala u junu u porodičnom domu u Pitsburgu.

Devojka je brinula o bebi dok su njena drugarica Savana Robert i njen muž Ian Kac vodili drugu bebu, brata blizanca Arija, u bolnicu. Kasnije se ispostavilo da je Nikol navodno i njega povredila.

Tužioci su se odlučili da za Nikol predlože smrtnu kaznu navodeći da je bebu prvobitno mučila, a kasnije i ubila.

Nikola je tvrdila da je Leon pao sa svoje stolice dok ona nije bila u blizini, međutim, lekari su utvrdili da su povrede "klasično zlostavljanje jer nisu prirodne i slučajne", navodi se u sudskim i policijskim zapisima.

Mrtvozornik je zaključio da je uzrok Leonove smrti bila povreda glave tupim predmetom. CT glave pokazao je da je Leon pretrpeo težak prelom lobanje na levoj strani glave, zajedno sa višestrukim krvarenjima u mozgu.

Ona se suočava sa optužbama za ubistvo, teški napad i ugrožavanje dece, piše nypost.com.

Nikol, koja je navodno bila studentkinja kliničke psihologije na Zajedničkom doktorskom programu UC San Diego, naveden je kao "porodični prijatelj od poverenja" na stranici za prikupljanje sredstava koja je organizovana nakon smrti malog Leona.

Nikolin advokat, David Šrager, rekao je prošlog meseca da je njegova klijentkinja bila shrvana Leonovom smrću dok je tvrdio da je nevina.

"Da postoji nešto što bi ona želela da kaže, to bi bio samo o tome koliko je užasan bol koji oseća. Ovo su bili njeni bliski prijatelji", rekao je gospodin Šrager.

Nicole Virzi Foto: Allegheny County Jail

Nijedna žena trenutno nije osuđena na smrt u Pensilvaniji, a guverner Džoš Šapiro, demokrata, obećao je da neće potpisivati nikakvu smrtnu presudu dok je na funkciji.

Nikola se nije pojavila tokom svog formalnog suđenja u petak i odustala je od preliminarnog saslušanja prošlog meseca, objavio je Post-Gazette.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA