Poslednja objava advokata, koji je poginuo kada je superjahta potonula kod Sicilije: Branio Linča na suđenju

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Advokat iz Njujorka, koji je poginuo nakon što je superjahta "Bayesian" potonula kod obale Sicilije, napisao je upečatljivu objavu na LinkedIn-u, samo dva meseca pre nego što je izgubio život u tragičnoj nesreći.

U jednom od svojih malobrojnih postova, Kristofer Morviljo (59) zahvalio se svom pravnom timu nakon što su pomogli britanskom tehnološkom tajkunu Majku Linču da pobedi na suđenju i kako će sada živeti "srećno do kraja života".

Podsetimo, na superjahti "Bayesian" tajkuna Majka Linča, koja je potonula u ponedeljak kod obala Sicilije, u trenutku tragedije bile su 22 osobe, od kojih deset članova posade.

Britanski milioner Majk Linč stradao je sa još petoro ljudi prilikom potonuća, a poslednja je pronađena njegova ćerka Hana.

Svi preostali putnici su pronađeni živi.

U postu na LinkedIn-u, Morviljo se zahvalio svom pravnom timu i svojoj porodici, piše Yahoo.

"I, na kraju, veliko hvala mojoj strpljivoj i neverovatnoj supruzi Nedi Morviljo i mojim dvema jakim, briljantnim i prelepim ćerkama, Sabrini Morviljo i Sofiji Morviljo. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vašeg ljubav i podrška, tako mi je drago što sam kod kuće i da će živeti srećno do kraja života", napisao je advokat na mreži.

Morviljo je bio partner u Clifford Chance, advokatskoj firmi sa kancelarijama na Petoj aveniji na Menhetnu. Ranije je radio kao federalni tužilac koji je istraživao terorističke napade 11. septembra, navodi Njujork post.

"Duboko smo tužni i još uvek se mirimo sa ovim užasnim gubitkom. Naš najveći prioritet je da nastavimo da podržavamo Krisovu porodicu u ovom veoma teškom trenutku. Naše misli se protežu na porodice i voljene svih onih koji su pogođeni", navodi se u saopštenju Clifford Chance-a.

"Želimo da izrazimo naše najdublje saučešće i našu ljubav i podršku Krisovoj porodici i prijateljima u ovom neverovatno teškom trenutku. Takođe želimo da se zahvalimo italijanskim vlastima i spasilačkim timovima za sve što su uradili", dodao je portparol.

Pre njegove smrti, Morviljo i njegov pravni tim uspešno su branili Linča od optužbi za prevaru koje je izneo Hevlett-Packard u vezi sa tajkunskom prodajom njegove kompanije Autonomi HP-u za 11 milijardi dolara 2011. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak usidrene superjahte "Nord" sankcionisanog ruskog oligarha u Hong Kongu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA