Ko je lepa Julija, uhapšena sa osnivačem Telegrama u Parizu? Iz aplikacije kažu: "Nema šta da krije"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iz aplikacije Telegram poručili su da njihov izvršni direktor Pavel Durov "nema šta da sakrije" nakon što je uhvaćen u Francuskoj, dodajući da su optužbe protiv njega "apsurdne", piše Sky News.

Inače, Pavel nije sam priveden na francuskom aerodromu, a sa njim je u društvu bila Julija Vavilova.

Ona i Durov često borave na istim mestima, ali javnosti nije poznato da li su u nekoj vrsti veze ili se samo druže.

Na fotografijama, koje je delila na mrežama, vidi se da se nalazila u privatnom avionu čija unutrašnjost liči na privatnu letelicu kojom je Durov doputovao u Pariz.

Milijarder, osnivač aplikacije za šifrirane poruke, priveden je nakon što je njegov privatni avion u subotu sleteo na aerodrom Le Bourget na periferiji Pariza.

Istraga je utvrđeno na nedostatak moderatora na Telegramu i potencijalne kriminalne aktivnosti korisnika, piše Sky news.

Televizijske kuće BFMTV i TF1 citirale su neimenovane izvore koji su rekli da je preduzetnik rođen u Rusiji, koji je postao francuski državljanin 2021. godine, bio predmet naloga za pretres.

Podsetimo, Pavelu Durovu (39), milijarderu, suosnivaču i izvršnom direktoru aplikacije za razmenu poruka Telegram, koji je uhapšen na aerodromu Burže kod Pariza, preti dugogodišnja robija.

Durov je putovao svojim privatnim avionom, a kako navodi televizija TF1, pozivajući se na neimenovani izvor, on je odmah nakon iskrcavanja pao u ruke žandarmerije koja je po njega došla na osnovu naloga za hapšenje, koji je već neko vreme na snazi u Francuskoj. Pretpostavlja se da je Durov putovao iz Azerbajdžana. Uhapšen je oko 20 časova, a bio je u pratnji telohranitelja i jedne ženske osobe.

Pavel Durov bi trebalo već danas da izađe pred istražnog sudiju koji će odlučiti da li će ga poslati u pritvor, ali šanse za njegovo puštanje na slobodu gotovo da ne postoje.

(Telegraf.rs)

Video: Ponovo u borbi sa vatrom: MUP Helikopterska jedinica gasi pozare kod Pirota

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA