Horor u Indoneziji: Krokodil pojeo ženu, umrla na stravičan način

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Krokodil dug 3,5 metra rastrgao je ženu nasmrt u Indoneziji, otkrila je policija, a video snimak prikazuje trenutak kada su vlasti izvukle njeno telo iz stomaka zveri.

Halima Rahakbau (54) prala je sudove u reci u selu Vali na ostrvima Maluku nakon što je provela utorak ujutru tražeći školjke, kada je reptil napao, piše Daily Mail.

Komšinica Rustam Iljas rekla je da su rođaci i prijatelji započeli potragu kada se nije vratila kući.

"Žrtva je užasno stradala, njene noge i ruke progutao je krokodil dug oko 3,5 metra", rekla je Iljas.

Drugi očevidac, koji je u trenutku napada vozio preko obližnjeg mosta, rekao je lokalnim medijima: "Video sam nekoga kako pliva, ali nisam mogao da vidim telo, samo noge."

"Da bih bio siguran, prišao sam oko 15 metara, izašao iz kola i nakon što sam jasno video da krokodil jede čoveka, prijavio sam to zvaničnicima sela i lokalnim vlastima i kontaktirao zajednicu da pomogne u potrazi."

Muškarac po imenu Ali Rahangmetan opisao je kako je krenuo prema obali da proveri da li deo tela pripada čoveku ili životinji, pre nego što je sa užasom shvatio da krokodil drži mrtvo telo u svojim čeljustima.


"Izgleda kao da krokodil hoda, noseći leš", rekao je. "Karakteristike osobe nisu bile prepoznatljive, ni pol ni glava nisu se videli, samo su noge i creva bili vidljivi."

U isto vreme, meštani su počeli da brinu o sudbini Rahakbauove.

Njena rođaka, Džamia Seknun, rekla je da su je videli kako tog jutra hoda držeći kantu koju obično koristi za sakupljanje školjki.

Spojili su kockice i zaključili da je žrtva morala biti Rahakbau, što je potvrđeno kada su delovi njenog tela izvađeni iz stomaka mrtvog krokodila i pregledani.

Video prikazuje kako stanovnici, uz pomoć policajaca iz policijske stanice Bursel i vojnika Nacionalne vojske Indonezije, izvlače krokodila iz vode pre nego što ga raspore.

"Meštani su morali da raspore stomak krokodila kako bi uklonili delove tela žrtve", rekao je lokalni policajac.

Ni policija ni meštani nisu mogli da identifikuju vrstu krokodila. Indonezija je dom za nekoliko vrsta krokodila koji redovno napadaju i ubijaju ljude.

U nedelju je krokodil ubio 63-godišnjeg rudara u blizini reke na ostrvu Bangka u Sumatri.

Godine 2018, gomila ljudi u najistočnijem regionu Indonezije, Papui, zaklala je gotovo 300 krokodila iz osvete nakon što je jednog lokalnog čoveka ubio reptil.

Godine 2019, naučnika je veliki krokodil u zarobljeništvu odvukao u svoj ograđeni prostor i ubio na ostrvu Sulavesi.

(Telegraf.rs)

Video: Pripadnici MUP-a učestuvuju u gašenju najvećih požara koji su trenutno na teritoriji naše zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA