Izgledaju kao srećan par, ali on je sad osumnjičen za njeno ubistvo: Prvo nije hteo da prijavi nestanak

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Suprug iz Virdžinije koji je novinarima rekao da "pati" nakon nestanka svoje žene, optužen je da je izneo njeno telo iz njihove kuće pre nego što je sakrio leš.

Nareš Bat (37) je poslednji put video svoju suprugu Mamtu Kafle Bat (28) 31. jula, ali je prijavio njen nestanak tek nakon što je policija počela da istražuje njen nestanak 5. avgusta. Par je bio zajedno nešto više od tri godine, a imaju jednogodišnju ćerku.

On je uhapšen u četvrtak nakon višenedeljne istrage u kojoj su ga teretili za zabranu sakrivanja mrtvog tela, što je krivično delo u Virdžiniji.

"Oko 30. jula 2024. ili baš tog dana, optuženi Nareš Bat je ubio svoju suprugu Mamtu Bat. To se dogodilo u njihovoj rezidenciji u Manasas Parku“, navodi se u policijskom izveštaju o incidentu koji je dobio VJLA.

Tokom istrage, pronađena je značajna količina digitalnih i forenzičkih dokaza koji su dokazi.

Tokom provere porodice, Nareš je "dao dodatne informacije“, ali nije želeo da prijavi nestanak supruge, saopštila je policijska uprava. Navodno je rekao policiji da je njegova supruga otišla u posetu rođacima u Njujork ili Teksas i da  je uništila telefon pre nego što je otišla.

Vlasti su otkrile da Mamta nije imala rođake ni u jednoj državi i da je njen telefon još uvek primao podatke između 29. jula i 1. avgusta kada je umrla, tvrdili su tužioci na sudu u petak, navodi VJLA.

Na kraju je muž prijavio nestanak 5. avgusta. Zvaničnici tvrde da Nareš nije sarađivao sa vlastima tokom istrage dok je čekao da zvanično podnese prijavu nestale osobe, prenela je agencija.

Između 5. i 8. avgusta, istražitelji su otkrili da je Mamta Bat imala značajan nedostatak kontakta sa suprugom, prijateljima, porodicom, poslom i objavama na društvenim mrežama.

Nareš je tvrdio da mu je žena ranije nestajala tri puta, ali nikada nije pozvao policiju.

Rekao je da je on najviše pogođen nestankom njegove žene pre nego što je zamolio da se vrati kući.

"Ja sam onaj koji pati, ja sam onaj koji pati – moja beba, a zatim i ja, znate, mi najviše patimo“, rekao je. "Ako ona gleda, vrati se, šta god da je problem, znaš da možemo da ga popravimo“, rekao je Bat novinarima.

Detektivi su pretresli kuću u kojoj su navodno pronašli tragove prskanja krvi u glavnoj spavaćoj sobi koja je vodila do kade u kupatilu, ali još uvek nisu testirali DNK, navodi VJLA.

Istražitelji su takođe otkrili da je Nareš kupio noževe u "Volmartu" u Šantiliju 30. jula, na dan kada je navodno ubio svoju ženu.

Takođe je viđen u "Volmartu" okruga Loudoun kako kupuje "lisol" i "febreze" 31. jula — za koje vlasti sumnjaju da su možda korišćene za čišćenje mesta zločina, rekla je tužiteljka Sara Sami na sudu u petak.

Istražitelji veruju da se Nareš spremao da pobegne iz Virdžinije, jer su u garaži pronašli spakovani kofer i odeću, dok je njegov "pasoš bio na vidnom mestu“.

Nedavno je prodao i svoj automobil i pokušavao je da proda svoj dom, rekla su dva svedoka policiji. Nareš se nalazi u pritvoru bez garancije, a ročište za izdavanje garancije zakazano je za ponedeljak.

Roditeljima nesrećne žene, koji žive u Nepalu, odobrena je hitna viza za SAD da bi dobili svoju unuku o kojoj se nrinu socijalne službe od hapšenja njenog oca.

(Telegraf.rs  / NY Post)

Video: Udarao ženu gumenim čekićem u glavu dok je nije ubio: Užas u Golupcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA