Teška priča iza ove slike: Zaljubljeni par pozira, u kadru je osoba koja u sekundama posle tragično gubi život

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Fotografija para koji pozira kraj Nijagarinih vodopada ponovo je "isplivala" na internetu. Ako niste znali priču koja stoji iza fotografije, onda biste mogli da pogrešite da je u pitanju samo dvoje zaljubljenih. To je zapravo mnogo više i uznemirujuće od toga.

Japanska studentkinja Ajano Tokumasu posetila je 14. avgusta 2011. godine  kanadsku stranu Nijagarinih vodopada sa svojim kolegama iz Hansa jezičkog centra u Torontu. Ona je pozirala za sliku koju je njen prijatelj slikao, ali je odlučila da sedne na bezbednosnu barijeru, jer je verovatno mislila da će biti bolja fotografija.

Policija koja je proučavala snimke nadzora iz centra za posetioce u blizini prisustvovala je događaju. Dvadesetogodišnjakinja je držala kišobran dok je sedela sa jednom nogom sa obe strane ograde za ruke i gledala dole u ​​vodopad.

Ali, tragedija se dogodila kada je pokušala da se popne nazad preko ograde, tada je izgledalo da je izgubila ravnotežu i skliznula u vodu pored ivice vodopada Horseshoe i u vodu ispod.

Telo Ajano Tokumasu je otkriveno četiri dana kasnije kako pluta na njujorškoj strani donje reke Nijagare od strane osoblja u Pećini vetrova.

Govoreći tada, šef policije parkova Nijagara Dag Kejn rekao je: „Primili smo informaciju od policije državnih parkova koja potvrđuje da su pronađeni ostaci od juče nestale studentkinje koja je pala u reku prošle nedelje.

Njena porodica je odlučila da ne govori javno o incidentu, iako je u njihovo ime o tome govorio Masaja Otsuka, diplomata u japanskom generalnom konzulatu u Torontu.

Otsuka je za Toronto Star rekao: "Naravno, ovo je velika tragedija za porodicu"

Ayano Tokumasu Foto: r/lastimages/Reddit

Prema njenom profilu na Fejsbuku, Tokumasu je iz Tojohašija, koji se nalazio oko 250 km jugozapadno od glavnog grada Japana, Tokija. Njena smrt nije bila poslednji smrtni slučaj onih koji su prešli preko ograde vodopada.

Godine 2017, Kirk Džons je umro na američkoj strani nakon što je pokušao da se spusti u loptu na naduvavanje, ali je, nažalost, ispao iz nje i umro je pri tom.

Džons je odlučio da se spusti nakon što je 22. oktobra 2003. postao prva osoba koja je preživela pad bez ikakve pomoći.

(Telegraf.rs)

Video: Hronologija krvavog pira koji danima potresa ceo region

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA