Stravično: Džinovska eksplozija na tankeru koji su napali Huti, katastrofa na pomolu u Crvenom moru

 
I. Ć.
I. Ć.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ogromna eksplozija se desila na tankeru Sounion, koji su u sredu napali Huti u Crvenom moru, a nakon nje je izbio požar, javlja Kancelarija pomorskih trgovačkih operacija Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO), a prenosi Rojters. Dan ranije posada tankera je evakuisana, a raniji napadi na tanker, kao i eksplozija, pripisuju se jemenskim islamističkim militantima Hutima.

Sounion je prevozio 150.000 tona sirove nafte, a ako sve ovo završi u Crvenom moru, biće to ekološka katastrofa.

- Brod pripada kompaniji koja ima veze s izraelskim neprijateljem i prekršila je odluku o zabrani ulaska u luke okupirane Palestine - rekao je vojni glasnogovornik Huta Jahja Sari na jemenskoj televiziji.

Huti, koji kontrolišu pojedine regione u Jemenu, priznali su da su napali naftni tanker Sounion u Crvenom moru. Oni veće mesecima napadaju brodove, kako tvrde, u znak solidarnosti s Palestincima u ratu između Izraela i Hamasa u Gazi.

Tanker Sounion je prvo pogođen u sredu rafalnom paljbom s dva mala broda koja su mu se približila oko 143 km zapadno od jemenske luke Hudajda.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA