Masovna hemijska kastracija 11 pedofila u Kazahstanu usred kampanje da im se hirurški odstrane genitalije

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

U Kazahstanu je najavljena masovna kastracija 11 pedofila, koja će biti izvršena hemijskim putem. Kastracija će se obaviti usred kampanje da se najgorim prestupnicima hirurškim putem odstane genitalije.

Svi muškarci su navodno 'počinili krivična dela protiv polne nepovredivosti maloletnika' u Kostanajskoj oblasti na severu zemlje, preneo je "Dailymail".

Detalji slučajeva nisu saopšteni, ali od ove godine u Kazahstanu oni koji učine seksualni zločin nad maloletnim licem pod prinudom primaju injekcije za smanjenje libida.

Nadležni su odobrili da svaki pedofil godišnje dobije ukupno 24 injekcije, od kojih svaka košta oko 330 evra.

Odluka o masovnoj kastraciji u Kazahstanu dolazi usred kampanje za pooštravanje sadašnjih zakona kako bi se dozvolila hirurška kastracija na najteše seksualne prestupnike nad maloletnim osobama.

Jedan od uhapšenih pedofila je i Sekihan Žakupov, regionalni poslanik vladajuće stranke. Protiv njega se vodi sudski postupak zbog optužbi za seksualni napad na jednog sedmogodišnjeg dečaka. Ukoliko bude bio osuđen preti mu hemijska kastracija i dugogodišnja robija.

Kazahstan ima neke od najstrožih zakona na svetu o pedofilima. Zvanične informacije o pedofilima se objavljuju na njihovim adresama nakon izlaska iz zatvora kako bi roditelji mogli da znaju gde vreba potencijalna opasnost za njihovu decu.

Ipak, sve su glasniji oni koji tvrdnje da zakoni nisu dovoljno strogi. Do sada se oko 30 muškaraca godišnje širom zemlje suočavalo sa hemijskom kastracijom. Sada je međutim samo u jednom od 17 regiona registrovano 11 slučajeva.

Elnur Beisenbaev, poslanik i izvršni sekretar vladajuće partije Amanat, rekao je da vlada nije dovoljno čvrsta jer povlađuje pedofilima i nije usvojila obaveznu hiruršku kastraciju.

"Nažalost, seksualni zločini nad decom se dešavaju sve češće", rekao je on, sugerišući da hemijska kastracija, koja smanjuje muški libido kroz ubrizgane lekove protiv androgena, nije bila efikasna.

"Puštanjem silovatelja na slobodu, dozvoljavamo mu da ponovo izvrši prekršaj", dodao je on.

Beisenbaev je obećao da će nastaviti da vrši pritisak da se donese novi zakon uprkos zabrinutost vlade da njegov predlog krši ljudska prava:

"Ne predlažemo da se to primeni na sve pedofile, ali želimo da sudovima damo mogućnost hirurške kastracije. Ako je napad pedofila posebno okrutan, verujem da se mora primeniti hirurška kastracija", ističe on i nastavlja:

"Skoro 450 ovakvih zločina počinjeno je nad decom. Naša vlada pokazuje nedostatak kičme time što ne odobrava hiruršku kastraciju, kao da kršimo prava pedofila, jer su pedofili ljudska bića. Verujem da oni nisu ljudska bića".

(Telegraf.rs)

Video: Kamiondžija Nenad spasio nesrećnog čoveka od velikih muka u Kazahstanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovo

    24. avgust 2024 | 07:05

    Treba uvesti i kod nas,kakav zatvor,samo fikete i više nije sposoban ništa da uradi.

  • Veka

    24. avgust 2024 | 06:19

    To odvesti i kod nas, odmah hirurška kastracija

  • Зоран ловћенац

    24. avgust 2024 | 08:03

    Тако треба да буде

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA