Zatvorenici u Volgogradu ubili četvoricu zaposlenih, eliminisani svi napadači: Epilog krvave pobune

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Četvorica zaposlenih u koloniji u Volgogradu u Rusiji ubijena su danas u napadu zatvorenika, još troje zaposlenih je hospitalizovano, a sva četvorica napadača su neutralisana, javljaju ruski mediji.

Kako je saopštila Federalna služba za izvršenje krivičnih sankcija navela je da su zatvorenici za taoce uzeli ukupno osam zaposlenih u koloniji i četvoricu osuđenika.

"Kriminalci su zadali ubodne rane različite težine četvorici službenika, od kojih su trojica preminula na mestu, a jedan kasnije u bolnici, dok su četvorica koja su pružala otpor hospitalizovana", navodi se u saopštenju, prenela je agencija Interfaks.

Ističe se da su povređena i četiri osuđenika. Federalna kazneno-popravna služba saopštila je ranije danas da su zatvorenici u popravnoj koloniji 19 u Volgogradskoj oblasti uzeli taoce tokom sastanka disciplinske komisije.

U centralnoj regionalnoj bolnici Surovikinskog okruga Interfaksu je rečeno da su nakon uzimanja talaca tri osobe upućene na intenzivnu negu. Pres-služba Ruske garde prethodno je saopštila za RIA Novosti da su snajperisti Ruske garde eliminisali zatvorenike koji su držali čuvare u zatvoru u Volgogradu kao taoce.

"Snajperisti specijalnih snaga Ruske garde u Volgogradskoj oblasti neutralisali su četiri zatvorenika koji su uzeli zatvorsko osoblje kao taoce sa četiri precizna hica. Taoci su oslobođeni", precizira se u saopštenju Ruske garde.

Prethodno je agencija TASS javila da je najmanje jedan član zatvorskog osoblja ubijen, a četvoro povređeno tokom pobune u popravnoj koloniji broj 19 u Volgogradskoj oblasti.

Ruski informativni kanala Mash piše da su zatvorenici, koji su zarobili najmanje sedmoricu stražara, "pripadnici džihadističke Islamske države (ID)".

Na video-snimku koji je objavio Mash pojavljuju se najmanje dva napadača, od kojih jedan uzvikuje da su oni "mudžahedini" ID-a i da su zauzeli zatvor u oblasti Volgograda.

Na snimku se vidi kako najmanje četvoro zatvorskih službenika leži ili sedi u lokvama krvi.

Svi leže nepomično, a jednom od njih je prerezan vrat. Na snimku se vidi i da je jednom od zatvorskih čuvara koji sedi kod vrata zatvorenik prislonio nož na vrat.

Teroristi su, prema saznanju kanala Mash, zahtevali helikopter i dva miliona dolara i zapretili da će ubiti sve taoce ako budu praćeni.

Prema rečima ruskog muftije Damira Muhetdinova, ova pobuna mogla je biti organizovana iz inostranstva "da bi se diskreditovala linija ruskog predsednika Vladimira Putina da ojača savezničke odnose sa muslimanskim zemljama", preneo je TASS.

Ovaj zatvor je kaznena kolonija sa strogim režimom koja može da primi do 1.240 muških zatvorenika. O incidentu je obavešten i predsednik Rusije Vladimir Putin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: UZNEMIRUJUĆI VIDEO: U Rusiji osvanuo snimak torture nad zatvorenicima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA