Mapa borbi u Ukrajini: Vojska se povlači da bi izbegla "ruski prsten", ali desio se preokret

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Ukrajinske snage bile su primorane da se povlače nakon napredovanja Rusije prema gradu Pokrovsku. Međutim, ruske trupe nisu uspele da postingu svoj cilj koji je bio da zarobe ukrajinske trupe u ovom području, u prstenu, piše ISW.

Snimci od 22. augusta pokazuju da su ruske snage nedavno zauzele Ptiče, jugoistočno od Pokrovska, i napredovale južnije, potvrđujući ranije tvrdnje o kontroli nad istočnom obalom Karlivskog rezervoara.

Nedavna ruska napredovanja južno i jugozapadno od auto-puta T-0511 (Ocheretyne-Hrodivka) dovela su do povlačenja ukrajinskih snaga. Rusi su očekivali da će uspeti da ih opkole, ali, stvari su ispale drugačije, prenosi ISW.

Dok su se ruske snage kretale prema auto-putu E-50 (Donjeck-Pokrovsk) poslednjih nedelja, verovatno su zapretile ukrajinskim snagama opkoljavanjem, što je dovelo do ukrajinskog povlačenja.

Portparol ukrajinske brigade na frontu u Pokrovsku priznao je 22. augusta da je ovo rusko napredovanje podstako ukrajinske snage da se povuku kako bi zaštitile svoje vojnike.

Neki ukrajinski zapovednici na frontu u Pokrovsku takođe su izjavili za Associated Press, u članku objavljenom 22. augusta, da su se novi ukrajinski regruti u regiji povremeno povlačili sa svojih položaja.

Međutim, ISW nije video rasprostranjene izveštaje o neorganizovanom ukrajinskim povlačenjima na frontu u Pokrovsku, a nedostatak značajnih ruskih taktičkih dobitaka sugeriše da su se ukrajinske snage uspele povući na uredan način.

Prethodne rasprave među ruskim vojnim blogerima o potencijalnom taktičkom okružju u tom području su utihnule.

(Telegraf.rs)

Video: Požar kod Ikea se ne smiruje: Na terenu vatrogasci i policija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksa

    23. avgust 2024 | 14:42

    Nisu hteli da Krim ostane u Rusiji a Lugansk,Donjeck i ostali delovi sa ruskom većinom u Ukrajini sa širokom autonomijom,neda Blek Rok.E pa sad će biti kako Rus kaže.Nema NATO,nema Eu,nema fašista...

  • Bajden

    23. avgust 2024 | 14:53

    Eno Zelenski na tenku ulazi u Moskvu,ljudi ga cvecem zasipaju.

  • Dr

    23. avgust 2024 | 16:05

    Muka mi je više od ovih vesti da Rusi zauzimaju neka sela po Donbasu,koji je odavno trebao da bude ruski ceo.Za to vreme Ukrajinci zauzimaju delove Rusije,a Crnomorske flota ko zna gde je. Opasna je sabotaža ruskih vlasti,šta je dobila Rusija za ove tri godine:sankcije,punjenje Ukrajine zapadnim oružjem,uvlačenje Finske i Švedske u NATO, povlačenje Crnomorske flote,a sada i ulazak Ukrajine u Belgorodsku oblast.Sa druge strane natezanje oko nekih sela,ušao si u centar sela,nisi ušao u centar sela...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA