Nemačka vojska ima u zalihama 117.000 doza vakcine protiv majmunski boginja: Razmišljaju da ih doniraju

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U toku je sprovođenje mera međunarodne pomoći kao što su donacije Evropske komisije, iako detalji tek treba da budu precizirani na evropskom, kao i lokalnom nivou, dodalo je Ministarstvo

Nemačka vlada razmatra da li ima raspoloživih vakcina protiv virusa mpoks koje bi mogla da donira, navelo je nemačko Ministarstvo zdravlja u izveštaju za avgust.

U izveštaju u koji je agencija Rojters danas imala uvid, nemačko Ministarstvo je navelo da je preostalu zalihu vakcina protiv majmunskih boginja dalo Ministarstvu odbrane i nemačkoj vojsci.

Federalna vlada ima oko 117.000 doza ove vakcine koje se nalaze u zalihama nemačke vojske, nakon što ih je Berlin nabavio 2022.godine, izjavio je ove nedelje portparol Ministarstva zdravlja.

U toku je sprovođenje mera međunarodne pomoći kao što su donacije Evropske komisije, iako detalji tek treba da budu precizirani na evropskom, kao i lokalnom nivou, dodalo je Ministarstvo.

Kako su naveli, Nemačka trenutno nema prijavljenih slučajeva soja “klejd 1” koji je izazvao globalnu zabrinutost zbog lakoće kojom se širi bliskim kontaktom.

Nemačko Ministarstvo zdravlja navodi da se situacija pažljivo prati, ali da u Nemačkoj nema povećanog rizika od soja “klejd 1”, protiv kojeg je efikasna, kako se pretpostavlja, i trenutno raspoloživa vakcina protiv virusa mpoks.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sve o majmunskim boginjama: Zašto je vekovima stara bolest obavijena velom misterije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    23. avgust 2024 | 14:09

    Hvala. Srbiji ne treba. Samo se vi pelcujte do mile volje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA