Bivši radnik luna parka u Pefkohoriju, tvrdi da je i ranije bilo incidenata: "Mašine su ukradene iz Bugarske"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kako vreme prolazi, na videlo izlaze sve lošije stvari o luna parku u Pefkohoriju gde je 19-godišnji Janis poginuo kada je izleteo sa polomljenog sedišta na vrteški.

Zaposleni, koji je radio u luna parku u Pefkohoriju, obelodanio je strašne "cake" kojima se dovijaju vlasnici kako bi prihodovali od biznisa, ne razmišljajući o bezbednosti dece i gostiju parka.

"Mašine su ukradene iz Bugarske", tvrdi bivši zaposleni u zabavnom parku u Pefkohoriju.

"To su mašine koje su lošeg stanja, rashodovane, ogrebane, neke su ukradene iz Bugarske. Samo ih je ofarbao i stavio u upotrebu. I to ne sada, nego pre mnogo godina", rekao je.

On je objasnio i kakva su pravila za upravljanje mašinama i da je za to potrebna posebna obuka.

"Govorimo o opasnim mašinama, jer takve postoje u zabavnim parkovima. Morate prvo da odete na devetomesečni seminar u Italiju, gde će biti reči o ključnim bezbednosnim pitanjima", dodao je.

Pre dobijanja sertifikata, polažete ispite

"Polažete standardne ispite i onda dobijate parče papira, a onda morate da vidite da li želite da dobijete sertifikat i da budete operater. Onda ponovo polažete ispite i to na toj određenoj mašini baš za upravljanje njome", dodao je.

"Najverovatnije niko nije imao sertifikat u parku tokom te dve godine koliko sam ja tamo radio. Jedina osoba sa sertifikatom sam bio ja, zaista sam siguran, a govorimo o zabavnom parku koji ima ozbiljne i opasne mašine", objašnjava bivši radnik zabavnog parka u kome je nesrećni mladić poginuo.

Bilo je još incidenata

On kaže da ovo nije jedini slučaj da se u zabavnom parku u Pefkohoriju desio problem koji je direktno ugorzio posetioce.

Naime, jednom prilikom je došlo do incidenta kada balerina, koja je bila puna dece, nije mogla da se zaustavi jer je bio oštećen neki deo.

"Na svu sreću brzo su uspeli da je zaustave", rekao je i dodao da je često bilo situacija kada su postojali redovi za trambolinu koja nije imala zaštitnu mrežu.

Bivši radnik zaključio je da su mnoge mašine u parku bile zarđale, bez šrafova od vitalnog značaja, samo prefarbane i stavljene u upotrebnu.

Podsetimo, nesrećni mladić je u luna parku bio sa majkom i dvojicom mlađe braće kada se nesreća dogodila. Brat, koji je bio sa njim na vrteški, uspeo je da se zadrži, dok su majka i drugi brat bili svedoci tragedije.

(Telegraf.rs)

Video: Zmaj goreo u Diznilendu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA