Proizvođač superjahte rekao da je neuništiva i izneo nove tvrdnje: Posada je imala 16 min. da upozori putnike

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Đovani Kostantino, izvršni direktor The Italian Sea Group, kompanije koja je vlasnk firme koja je izgradila superjahtu "Bayesian", a koja je potonula u ponedeljak u pet sati ujutru u naletu iznenadnog tornada kod obale Sicilije, kaže da je posada imala 16 minuta vremena da upozori putnike.

Kostantino, naime, tvrdi da je toliko superjahta vukla svoje sidro po dnu, pre nego što je potonula. Podsećamo, na jahti je bilo 12 putnika i deset članova posade kada je potonula. Jedna osoba je poginula odmah, a šestoro je nestalo. U međuvremenu njihova tela su pronađena, a među njima su i Majk Linč, britanski tehnološki milioner i njegova ćerka Hana.

"Mučenje je trajalo 16 minuta. Nije potonula za minut kao što neki naučnici tvrde. Potinula je za 16 minuta. To možete videti sa grafikona za automatsko praćenje", rekao je on, a prenosi "Dailymail".

On je ranije izjavio da nije bilo nedostatkaka u dizajnu i konstrukciji jagte "Beyesian".

"Kako sam proizvođač Perinija, dobro znam kako su čamci projektovani i napravljeni. A kako je Perini jedrenjak, jedrenjaci su poznati kao najbezbedniji ikada".

Konstantino je za italijanski dnevnik "Corriere della Sera" rekao da je duga lista ljudskih grešaka koje su dovele do tragedije, uključujući otvore na krmi koji su ostavljeni otvoreni, kao i da kobilica broda nije u potpunosti bila spuštena.

"Zapitajte se zašto te noći nije bilo ribara iz Portičela? Ribar čita vremensku pognozu, a kapetan jahte ne. Oluja je bila najavljena u svim vremenskim kartama. To nije moglo da se ignoriše", dodao je Konstantino i nastavio:

"Nagnuo se za 90 stepeni iz samo jednog razloga: zato što je voda stalno ulazila. Od trenutka kada je počeo da tone do trenutka kada je potonuo protkelo je 16 minuta. Posada je trebalo da bude u stanju pripravnosti i da zatvori sva vrata i prozore i okupi sve goste na palubi u pripremi za hitnu evakuaciju".

(Telegraf.rs)

Video: Klimatski aktivisti uništili luksuznu jahtu vrednu 300 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA