Otac mladića koji je poginuo u luna parku na Halkidikiju: "Ako se ne nađu krivci, ja cu da ih nađem i kaznim"

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Slučaj smrti mladića Janisa (19), koji je poginuo u tragediji na Halkidikiju, kada je došlo do kvara na ringišpilu, odnosno pucanja sedišta, zbog čega je on ispao i slomio vrat, i dalje privlači veliku pažnju medija u Grčkoj.

Nesrećni mladić je u luna parku bio sa majkom i dvojicom mlađe braće kada se nesreća dogodila. Jedan od braće je bio sa njim na ringišpilu i on je uspeo da se zadrži, dok su majka i drugi brat bili svedoci tragedije.

Otac nastradalog, koji je bio u Atini kada se nesreća dogodila, ogorčen je na lokalne vlasti, prenosi portal "protothema".

"Ako ko krivci ne budu momentalno pronađeni, ja ću se kao roditelj koji je čuvao decu sve ove godine od trenutka kada su se rodili, da ih pronađem i kaznim", rekao je on i nastavio:

"Ova porodica i ova kuća su zatvoreni. Bili smo vrlo bliski. deca su odgajala jedno drugo. Mog dečaka više nema. Njegov lik nikada nas neće napustiti. Svaki vikend sam išao da ih vidim, beskrajne godine na ulici. Drugi su uteli moje dete".

I Janisova majka je ogorčena u svom neizrecivom bolu:

"Moj Janis je bio dva metra visok. Uvek bi se sagao da me poljubi, a sada se ja saginjem da poljubim njega. Čula sam je gradonačelnica Kasandre izvršila neke smene. Zar je moje dete trebalo da pogine da bi se to dogodilo?", upitala je ona.

Kako je Telegraf.rs ranije preneo, vlasnik luna parka u Prefkohoriju nije imao dozvolu za rad, a u Kozaniju su mu zabranili da postavi park jer nije imao neophodne sertifikate za sprave.

(Telegraf.rs)

Video: Vrteška počela nekontrolisano da se ljulja: Okupljeni napravili kontra-teg i sprečili nesreću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. avgust 2024 | 11:56

    Meni je čudno da se odrasli momci zabavljaju na vtreškama po luna parkovima u današnje vreme i još majka ih prati kao da su maloumni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA