Dve osobe preminule od virusa Zapadnog Nila u Grčkoj: Evo koje su regije najugroženije

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dve osobe su preminule od virusa Zapadnog nila u Grčkoj, navodi se u najnovijem izveštaju Nacionalne službe za javno zdravlje (EODY), čime se ukupan broj smrtnih slučajeva popeo na 12 od početka godine.

U izveštaju se navodi da su preminule osobe starosti od 61 do 92 godine. U poslednjih nedelju dana dijagnostifikovano je još 24 "domaća slučaja" obolelih, dok je virus otkriven i kod tri osobe iz Albanije.

Ukupno sto slučajeva obolelih od virusa Zapadnog Nila je registrovano u Grčkoj, preneo je portal "creta24.gr". Od toga je 76 težih slučajeva, a 24 su lakša.

Ove godine do 21. avgusta zabeleženi su i istraženi slučajevi zaraze virusom Zapadnog Nila u sledećim oblastima i regionalnim jedinicama: Larisa, Kardica, Lefkada, Halkidiki, Pela, Ser, Kilkis, Imatija, Ahaja, Tesprotija, Južni sektor Atina, Argolida, Rodopi, Drama, Evros, Ksanti, Ftiotida i u Solunskoj regiji.

U saopštenju EODY navodi se da se u narednom periodu očekuje da će biti registrovani novi slučajevi. Na teritoriji Evrope osim u Grčkoj virus Zapadnog Nila je registrovan još i u Italiji, Španiji, Francuskoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj i Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Nalazi potvrdili: Beograđanka obolela od groznice Zapadnog Nila

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA