Brat mladića (19) koji je poginuo na Halkidikiju ne spava već 3 dana: Opisao trenutak koji mu ne da mira

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nakon tragedije koja je zadesila porodicu iz Grčke kada je njihov 19-godišnji sin Jani poginuo prilikom pada sa ringišpila, oglasio se otac koji kaže da njihov mlađi sin nespava već tri dana dok mu je u mislima samo slika brata kako gine.

Giorgos Kaibalis, otac mladića koji je poginuo u zabavnom parku, kaže da njihov mlađi sin već tri dana ne spava jer ne može da se pomiri da činjenicom da je nemoćan gledao brata kako gine.

Otac je takođe rekao da očekuje da će "pravda da bude zadovoljena, a ako se to ne desi, on će pokušati sam da reši stvar".

"Nemam reči. Moj 13-godišnji sin spava već 3 dana, plače nam u rukama i u mislima mu je samo slika brata kako gine pred njegovim očima. Moj dečak je otišao", rekao je otac.

On je objasnio da se njegova porodica raspala, da mu je kuća prazna, da je sad na gradonačelnici da se o tome pobrine, ali da ga najviše brine što je mlađi sin preuzeo odgovornost na sebe što nije uspeo da sačuva starijeg brata.

"Od malena se borimo da ih odgajimo, da održimo porodicu, a neko se ponaša neodgovorno zbog svoje ambicije. Ako to ne zanima gradonačelnicu, ne znam šta bi trebalo. Trebalo je da podnese ostavku", dodao je.

Nije imao dozvolu za rad

Vlasnik luna parka na Pefkohoriju, u kojem je poginuo mladić, i prošle godine je radio bez dozvole.

Luna park se "našao pod lupom" nakon što je u ponedeljak pukla stolica na jednoj od vrteški, u trenutku dok su dvojica braće sedela na njoj. Jedan od mladića je odleteo sa vrteške, pao na beton i ostao na mestu mrtav.

Prema rečima advokata porodice stradalog mladića, vlasti su vrlo dobro znale da luna park radi bez dozvole.

"Opštinski čelnici su znali da su sprave problematične. Većina sedišta na spravama su bila polomljena. Pomerali su ljude na druge stolice kako bi započinjali vožnje. Ovo je očigledna prevara", rekao je advokat i dodao da će porodica sigurno tražiti odgovornost i od opštinskih čelnika.

Brat nije uspeo da ga spase

Prema izjavi brata koji je preživeo, njih dvojica su prvo seli na jedno duplo sedište, ali im je operater rekao da se prebace na drugo, što su i učinili.

"Pre nego što je vožnja počela, rekao je da će biti jako. Prvo je sve krenulo polako, a onda sve brže i brže. Osetio sam kako nam sedište klizi, rekao sam bratu: "Jani, klizimo". Pogledao me je uoči, nije stigao ništa ni da kaže. Tada sam osetio kako mi se deo iza leđa otkačinje, i moj brat je odleteo", ispričao je brat poginulog mladića.

(Telegraf.rs)

Video: Turistkinje iz Srbije otvorile sezonu kupanja u Pefkohoriju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA