Kao bebu ga je pretukla dadilja, ostao je u kolicima i živeo 35 godina: Sada će ona da robija za njegovu smrt

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Teri je u pismu roditeljima, koje je pročitao njen advokat, priznala da je bila iscrpljena i preopterećena brigom o detetu i da ga je frustrirano udarila

Bivša dadilja priznala je krivicu za smrt muškarca kojeg je povredila i "unakazila za ceo život" pošto ga je prebila kada je bio beba, što je bilo pre 40 godina.

Teri Mekirči (62) priznala je da je pre 40 godina, dok je kao devojka radila kao dadilja u Fort Loderdejlu, povredila dečaka kojeg je čuvala, a koji je kao posledicu doživeo krvarenje u mozgu i ostao invalid.

Mladić je preminuo 16. septembra, sa 35 godina, u kući svoje porodice na obali Meksičkog zaliva na Floridi, nakon višedecenijske borbe sa posledicama od povreda koje je zadobio je ga je Teri pretukla kao bebu.

Teri je u sredu prihvatila sporazum o priznanju krivice oko smrti Bendžamina Daulinga, koji je imao pet meseci kada je doživeo stravičan napad i krvarenje na mozgu, dok se Teri starala o njemu.

Teri je u pismu roditeljima, koje je pročitao njen advokat, priznala da je bila iscrpljena i preopterećena brigom o detetu i da ga je frustrirano udarila.

"Bila sam besna i udarila sam Bendžamina dok su on i druga deca plakali. Povredila sam i njega i vas, zaista mi je žao", napisala je žena, prenosi Metro.

Tokom suđenja i čitanja njenog emotivnog pisma, bivša dadilja, obučena u narandžasti kombinezon i sa lisicama na rukama, nije pokazivala nikakve emocije.

Terry McKirchy Foto: Tanjug/AP/Fort Bend County Jail via AP

Bendžaminova majka, Rej Dauling, rekla je da je njegovo telo bilo mlohavo i da je imao stisnute pesnice nakon udarca. Dadilja ga je podigla sa poda, ali se dečak jako tresao. To je bio znak da je u mozgu prisutno krvarenje.

Posledica Terinog besa bilo je to da je Bendžamin život proveo u invalidskim kolicima. Nije mogao sam ni da priča, ni da jede. Imao je nekoliko operacija, uključujući umetanje metalnih šipki duž kičme.

Njegova obdukcija je pokazala da je preminuo od povreda koje je zadobio kao beba.

Terry McKirchy Foto: Tanjug/AP/Carline Jean

Dadilja se godinu dana nakon prebijanja bebe, 1985. godine, izjasnila krivom za to što je uradila, ali ju je sud poštedeo zatvorske kazne jer je bila u šestom mesecu trudnoće. Osuđena je da bude u zatvoru samo vikendom, a nakon što je rodila treće dete, služila je uslovnu kaznu.

Teri, koja živi u Teksasu, predala se u maju kako bi počela da služi kaznu koja je tek sada konačna.

Njeno priznanje krivice pomoglo im je da se pomire sa smrću svog sina, ali nije izbrisalo bol.

Terry McKirchy Foto: Tanjug/AP/Carline Jean

"Odrastajući, Bendžmin je mene i bezbroj drugih naučio neprocenjivim lekcijama o saosećanju, empatiji, strpljenju i razumevanju", rekla je njegova mlađa sestra Melisa Dauling.

"Benjaminovo prisustvo bilo je stalni izvor inspiracije. Nikada nije hodao ili pričao, niti je imao priliku da kaže: 'Volim te'", dodala je sestra.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA