Porodici rekli da je ćerka napustila bolnicu: Iduće godine dobili šokantne vesti, evo gde je pronađeno telo

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bolnica u Kaliforniji se suočava s tužbom zbog navodnog kašnjenja od 361 dana da obavesti porodicu jedne žene da je preminula, što je dovelo do toga da porodica pokrene potragu širom države kako bi je pronašla.

Džesi Piterson (31) prijavila se u medicinski centar Mersi San Huan u Karmajklu — oko 14 milja od Sakramenta — 6. aprila 2023. godine nakon što je doživela dijabetičnu epizodu. Dijagnostikovan joj je dijabetes tipa 1 sa 10 godina, piše The Independent.

Dana 8. aprila 2023. godine, pozvala je svoju majku, Džindžer Kongi, tražeći da je pokupi iz bolnice. Oko dva sata kasnije je preminula. Sledećeg dana, zvaničnici bolnice su prevezli njeno telo u hladnjaču, gde je ostalo do sledeće godine.

Nakon nekoliko dana bez ikakvih vesti od Pitersonove, njena majka je 11. aprila 2023. pozvala bolnicu kako bi proverila stanje svoje ćerke. Član osoblja joj je rekao da se njena ćerka sama otpustila iz bolnice protiv saveta lekara, prema izveštaju Los Angeles Timesa.

Porodica je pokrenula široku potragu kako bi pronašla Pitersonovu. Rođaci su prijavili njen nestanak kancelariji šerifa okruga Sakramento i Ministarstvu pravde Kalifornije kako bi se njeno ime našlo na njihovom sajtu za nestale osobe.

Porodica je delila flajere i kontaktirala policijske stanice i bolnice u potrazi za njom. Sestra Pitersonove, Endži Rubino, razgovarala je sa beskućnicima u oblasti gde je njena sestra nestala, u slučaju da neko zna gde se nalazi.

Dana 12. aprila 2024. godine, predstavnik kancelarije šerifa okruga Sakramento kontaktirao je porodicu da im saopšti da je Pitersonova preminula.

Njeno telo bilo je na polici hladnjače označenoj kao "Red 22 A" 361 dan.

Odeljenje šerifa je saopštilo da je lekar u bolnici izdao smrtovnicu. Državni zakon zahteva da medicinski radnici podnesu smrtovnicu 15 sati nakon što pacijent premine.

Porodica sada traži odgovore i 25 miliona dolara odštete, uključujući krivičnu odštetu zbog "nečuvene i neoprostive nepažnje" u rukovanju smrću ove žene.

Porodica je izjavila da nedoslednosti u medicinskoj dokumentaciji ne pružaju jasno objašnjenje o tome šta se dogodilo Pitersonovoj, niti zašto je trebalo toliko vremena da se njena porodica obavesti o njenoj smrti.

Kada je njena porodica pronašla njeno telo, ono je bilo toliko raspadnuto da autopsija više nije mogla biti obavljena.

Portparol bolnice izjavio je za novine: "Izražavamo naše najdublje saučešće porodici u ovom teškom trenutku. Ne možemo komentarisati tekuće pravne postupke."

(Telegraf.rs)

Video: Požar kod Ikea se ne smiruje: Na terenu vatrogasci i policija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA