Iz potonule superjahte upravo izvučeno i peto telo, a proizvođač tvrdi: "Ona je neuništiva!"

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Superjahta "Bayesian", koja je potonula kod Sicilije je "nepotopiva", rekao je Đovani Kostantino, generalni direktor "The Italian Sea Group".

Ronioci su jutros iz olupine superjahte "Bayesian", koja je potonula kod obala Sicilije izvukli telo i pete žrtve, dok vlasnik kompanije koja se bavi proizvodnjom luksuznih brodova tvrdi da je "ovakvu jahtu nemoguće potopiti".

Đovani Kostantino, izvršni direktor The Italian Sea Group, rekao je za Sky News da nema nedostataka u dizajnu i konstrukciji "Beyesian" superjahte koja se u ponedeljak prevrnula u oluji kod obale Portičela kod Palerma.

Podsetimo, u trenutku potonuća na jahti je bilo 10 članova posade i 12 putnika. Njih 15 je uspelo da se spase, dok je sedmoro ljudi, među kojima je i britanski tajkun Majk Linč, stradalo. Pre dva dana pronađeno je telo kuvara Rekalda Tomasa, dok su tela Linča i njegove ćerke juče pronađena u olupini nakon višednevne potrage. Do sada je pet tela iz jahte izneto na površinu, dok se za šestim i dalje traga.

I dok je svet i dalje u šoku kako je jaka oluja, praćena morskom pijavicom uspela da potopi jahtu vrednu oko 30 miliona evra, prvi čovek "Italian Sea Group", koja je i vlasnik firme koja je napravila Linčovu jahtu, tvrdi da su takva plovila "bezbedna u svakom mogućem smislu".

"Kako sam proizvođač Perinija, dobro znam kako su čamci oduvek projektovani i napravljeni. A kako je Perini jedrenjak... jedrenjaci su poznati kao najbezbedniji ikada.“, rekao je Konstantino.

On je rekao da ih "njihova struktura i kobilica čine nepotopivim telima".

Kostantino je rekao da su ga vesti o potonuću "dovele u stanje tuge s jedne strane i neverice s druge".

"Ovaj incident zvuči kao neverovatna priča, i tehnički i činjenično gledano“, rekao je on.

Mediji prenose da italijanski tužioci, koji istražuju incident, nastavljaju sa salušanjem preživelih. U utorak je više od dva sata saslušavan kapetan broda, kako bi se "stvorila slika" o tome šta se tačno dogodilo kobnog jutra, kada je superjahta krenula da tone na dno.

U Portičelo su stigli i stručnjaci iz Britanije, koji takođe sprovode istragu o tragediji.

Navodno bi trebalo da razmotre sve relevantne aspekte incidenta, uključujući dizajn, stabilnost i rad plovila. Oni će takođe ispitati efekte doživljenih vremenskih uslova.

Podsetimo, kamere su snimile poslednje trenutke superjahte, pre nego što je potonula kod Portičela. Svedoci kažu da je more za manje od dva minuta progutala jedrilicu.

U nesreći su, osim Linča, stradali i njegova ćerka Hana, Džonatan Blumer, predsednik Morgan Stanley Bank International, njegova supruga Džudi, poznati advokat Kris Morviljo i njegova supruga Neda, koja je poznati dizajner nakita.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    22. avgust 2024 | 10:08

    Nepotopljiva??? Pa kako bre,ova potonula k'o djule!

  • Grof

    22. avgust 2024 | 10:26

    Čovek još nije uspeo da napravi nešto što priroda ne može da uništi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA