Stravičan zločin, ubijen metkom u potiljak i overen na železničkoj stanici u Frankfurtu: Širi se jeziv snimak

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Mediji u Nemačkoj su preneli da su ubica i žrtva poreklom iz Turske. Veza između njih dvojice i motiv zločina nisu poznati

U centru Frankfurta na železničkoj stanici dogodio se stravičan zločin kada je jedan 27-godišnji mladić ubijen metkom u potiljak, nakon čega ga je ubica overio i mirno se udaljio dok su oko njega ljudi panično bežali.

Nezapamćeni zločin su snimile sigurnosne kamere. Policija je brzo uhapsila ubicu (54), čiji identitet nije naveden. Tužilaštvo je protiv njega podnelo optužnicu za ubistvo. Zločin se dogodio u utorak oko 19 sati uveče.

Mediji u Nemačkoj su preneli da su ubica i žrtva poreklom iz Turske. Veza između njih dvojice i motiv zločina nisu poznati.

"Još smo u ranoj fazi ove istrage, pa vas molim za strpljenje", naveli su nadležni.

Železnička stanica u Frankfurtu jedna je od najvećih u Nemačkoj. Istraga je pokazala da je ubica prišao žrtvi na peronu broj devet i ispalio mu metak u potiljak. Nakon što je žrtva pala na pod, ubica je ispalio još dva metka u žrtvu pre nego što je bacio oružje i udaljio se, preneo je portal "aussiedlerbote".

On je ubrzo lociran i uhapšen kod perona broj sedam gde je pokušao da se ukrca u voz i pobegne. Osumnjičeni je stanovnik savezne države Baden Vitenberg. Tužilaštvo je navelo da on odbija saradnju sa istražnim organima.

Privremeno zatvorena stanica

Glavna železnička stanica u centru Frankfurta bila je zatvorena na 25 minuta dok je trajao policijski uviđaj. Mesto zločina je bilo ograđeno sa policijskom trakom, dok su policajci uzimali izjave od očevidaca, a uvrzo je pronađeno i oružje kojim je zločin počinjen.

Ubrzo je železnička stanica ponovo otvorena i putnici koji su dolazili nisu ni bili svesni drame koja se na njoj odigrala pre samo nekoliko sati.

"Obeshrabrujuće je što se ovako nešto može dogoditi baš usred stanice#, rekao je jedan student koji je putovao u Minhen.

Ova železnička stanica ima ozloglašenu reputaciju:

"Postaje sve opasnija", navodi zpaosleni na pekarskom štandu koji se već 20 godina nalazi nedaleko od perona broj devet.

Žena koja je sa druge strane posmatrala incident, ima drugačije mišljenje:

"Ne možete dozvoliti da strah kontroliše vaš život, inače ćete svuda biti uplašeni. Uvek postoji šansa da budete napadnuti na ulici. sigurno je postojao razlog da neko puca u nekoga bez upozorenja. Verovatno su se poznavali", rekla je ona.

Roman Posek, ministar unutrašnjih poslova nemačke savezne države Hesen, najavio je da će se pojačati bezbednost:

"Imajući u vidu specifične okolnosti neophodna je oštrija kontrola oružja i policija mora da dobije veća ovlašćenja u nadzoru i kod imigracije. Moramo deportovati strance koji koriste oružje i noževe", rekao je on.

Od prvog juna zabranjeno ne nošenje oružja na stanici između osam uveče i pet sati ujutru. Železnička stanica u Frankfurtu je bila mesto čak 176 krivičnih dela u 2022. Ona je otvorena 18. avgusta 1888. Kroz nju prođe pola miliona putnika i oko hiljadu vozova dnevno.

Video: Jedna osoba uperila pištolj dok druga leži na zemlji: Ovako je izgledao napad u Frankfurtu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA