Otkriveno kako je beba Sofija sa majkom preživela potonuće superjahte: Bile su na najboljem mogućem mestu

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

"Plakala je. Bila je veoma tužna, stalno nas je pitala za svog muža i ostale."

Šarlot Golunski preživela je potapanje superjahte blizu Sicilije, rekvši da je držala svoju bebu Sofiju iznad talasa kako bi je spasila. Sada lekar koji ju je lečio kaže za Sky News da je spavala sa svojom ćerkom na palubi kada je oluja udarila.

Britanska majka koja tvrdi da je držala svoju ćerku iznad talasa dok je jahta tonula blizu Sicilije spavala je na palubi kada je oluja počela, rekao je italijanski lekar.

Šarlot Golunski bila je među 22 osobe na jahti "Bajezian" kada je tornado udario u ponedeljak ujutro, pri čemu je jedna osoba poginula, a šest ih se i dalje vodi kao nestale, javlja Sky News.

Gospođa Golunski (35) preživela je zajedno sa još 14 osoba, otkrivši za italijanski list La Repubblica da je držala svoju ćerku Sofiju "na površini vode svom snagom".

Govoreći za Sky News, šef pedijatrije u De Kristina dečijoj bolnici u Palermu, dr Domenico Ćipola, rekao je da je gospođa Golunski bila odvojena od svog partnera u trenutku oluje.

"Rekla je da je spavala sa detetom na palubi dok je njen muž bio malo dalje u drugom delu broda i da je osetila oscilacije broda", rekao je dr Ćipola.

"U trenutku je postalo mračno i ubrzo se našla u vodi. Rekla je da je pokušala da zadrži dete, ali ga je izgubila iz ruku na tri sekunde."

"Zatim je uspela da ga uhvati u vodi."

Iako su ona, njen partner i otac deteta Džejms Emsli spaseni samo sa nekoliko modrica, gospođa Golunski je bila "veoma tužna" zbog onih koji su nestali.

Emsli je lečen u drugoj bolnici, a kada su se ponovo sreli, "zagrlili su se i tešili jedno drugo" - ali su "plakali" za ljudima koji su nastradali.

"Mala devojčica je plakala, bila je veoma dezorijentisana, gledala je oko sebe, a njena majka je bila veoma tužna i zabrinuta, posebno zbog svog muža koji je bio u drugoj bolnici", rekao je dr Ćipola, dodajući da beba nije povređena.

"Želela je da zna da li je sve u redu i raspitivala se za nestale osobe jer niko nije znao šta im se dogodilo."

"Plakala je. Bila je veoma tužna, stalno nas je pitala za svog muža i ostale."

(Telegraf.rs)

Video: Snimak usidrene superjahte "Nord" sankcionisanog ruskog oligarha u Hong Kongu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYZ

    21. avgust 2024 | 12:44

    Ovo je neverovatno.Da po noci iznenada upadne u more i da pliva a da sa dve ruke drzi bebu iznad vode, pa to bi jedino mogli vaterpolisti.Ne pise da li je imala pojas za spasavanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA