Danas sahrana mladića koji je poginuo u luna parku u Pefkohoriju: Porodica neutešna, tražila samo jedno

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Poslednji oproštaj od Janisa planiran je danas u 11 časova u Crkvi Svetog Vaznesenja Papagosa u Veriji, a sahrana će se obaviti na groblju Diavatos

Mladić Janis (19) iz Verije, poginuo je kada je odleteo sa polomljenog sedišta na vrteški u luna parku u Pefkohoriju, a njegova sahrana biće organizovana danas.

Momak je bio na odmoru sa majkom i dva brata na Halkidikiju kada su se odlučili da nekoliko sati provedu u zabavnom parku ne sluteći kakva će se tragedija dogoditi.

Poslednji oproštaj od Janisa planiran je danas u 11 časova u Crkvi Svetog Vaznesenja u Veriji, a sahrana će biti na groblju Diavatos.

Njegova porodica je tražila je da svi koji dolaze da se poslednji put oproste od njihovog dečaka, ostave prilog crkvi umesto kupovine venaca.

"Želja je da se parohiji da donacija, ko koliko može, u znak sećanja na Janisa", kažu iz porodice.

Prema grčkim medijima, nesreća se dogodila jer su mašine i sedišta u zabavnom parku zarđale.

halkidiki nesreca Mladić koji je stradao u luna parku na Halkidikiju Foto: Facebook

Prema izjavi brata koji je preživeo, njih dvojica su prvo seli na jedno duplo sedište, ali im je operater rekao da se prebace na drugo, što su i učinili.

"Pre nego što je vožnja počela, rekao je da će biti jako. Prvo je sve krenulo polako, a onda sve brže i brže. Osetio sam kako nam sedište klizi, rekao sam bratu: "Jani, klizimo". Pogledao me je uoči, nije stigao ništa ni da kaže. Tada sam osetio kako mi se deo iza leđa otkačinje, i moj brat je odleteo", ispričao je brat poginulog mladića.

Na svu sreću, brat je uspeo da se spasi.

Dvojica uhapšenih zbog tragedije, koja se dogodila u luna parku u Pefkohoriju na Halkidikiju, pušteni su nakon izjave javnom tužiocu.

Reč je o 21-godišnjem operateru mašine, na kojoj je 19-godišnjak izgubio život, i o 58-godišnjem vlasniku luna parka.

(Telegraf.rs)

Video: Cobi u Luna Parku vozio automobile

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA