Ukrajina pokrenula dosad najveći napad dronovima na Moskvu: Šire se snimci udara

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 29

Ukrajina je poslednjih par meseci više puta poslala jednu ili dve bespilotne letelice prema Moskvi, svaki put bez značajnih šteta

Ukrajina je pokrenula jedan od najvećih napada bespilotnim letelicama na Moskvu, a ruske jedinice protivvazduušne odbrane uništile su najmanje deset takvih letelica, rekao je u sredu gradonačelnik Podolska, grada smeštenog 38 kilometara južno od ruske prestolnice.

"Sastavi protivavzduušne obrane nastavljaju odbijati napade neprijateljskih letelica. Neke od njih uništene su iznad Podolska. Ovo je jedan od najvećih pokušaja napada na Moskvu bespilotnim letelicama. I dalje pratimo situaciju", napisao je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegramu.

Prema prvim informacijama, nema povređenih osoba niti nastale štete, dodao je Sobjanin.

Ukrajina je u poslednjih par meseci više puta poslala jednu ili dve bespilotne letelice prema Moskvi, svaki put bez značajnih šteta.

Međutim, izgleda da je ovaj poslednji napad veći od prošlogodišnjeg, kada je najmanje osam bespilotnih letelica uništeno iznad glavnog grada, na šta je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da Kijev pokušava da isprovocira i uplaši Rusiju.

Ruski zvaničnici retko navode potpune podatke o napadima, uglavnom izveštavaju samo o bespilotnim letelicama koje su uništile njihove jedinice protivvazdušne obrane. Takođe i Rusija i Ukrajina retko otkrivaju pune razmere štete koje nastanu kao posledica međusobnih napada, osim u slučajevima kada je oštećena stambena ili civilna infrastruktura ili kada pogine civil.

Spomenuti napad na Moskvu deo je većeg napada bespilotnim letelicama iz Ukrajine, napomenuli su ruski zvaničnici, s obzirom na to da je sastav protivvazdušne obrane zaustavio 18 letelica iznad regije Brjansk na jugozapadu Rusije i još nekoliko njih iznad drugih regija. No, ni tamo nije zabeležena materijalna šteta.

Kijev je poslednjih meseci pojačao vazdušne napade na rusku teritoriju, no ističu da to čine ne bi li uništili ključnu infrastrukturu potrebnu za ratne operacije. Takođe navode da su njihovi napadi odgovor na neprekidne ruske udare na ukrajinsku teritoriju.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    21. avgust 2024 | 07:21

    NATO provocira Rusiju i vodi rat sve dublje u Rusiji...

  • Србољуб

    21. avgust 2024 | 07:06

    Шта то, опет комарци кренули на орлове, а вране их потпаљују и вичу: граа, граа...🤔

  • Ispitivanje

    21. avgust 2024 | 06:51

    Ruskog pvo sistema sa jeftinim dronovima...sledi ubrzo pravi udari..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA