Volodimir Zelenski: Spremamo se da ojačamo protivvazdušnu odbranu novim sistemima

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Volodimir Zelenski je dan ranije rekao da Oružane snage Ukrajine kontrolišu više od 1.250 kvadratnih kilometara neprijateljske teritorije

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je danas pripreme za jačanje ukrajinske protivvazdušne odbrane novim sistemima PVO.

"Danas smo razgovarali o radu sa partnerima u vezi sa PVO – novim sistemima za Ukrajinu. Spremamo pojačanje", rekao je Zelenski u video poruci na svom Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, postojao je izveštaj glavnokomandujućeg Oružanih snaga Oleksandra Sirskog o situaciji na frontu i odbrani na Pokrovskom i Toreckom pravcu.

"Teška je situacija, ali momci čine sve da unište okupatora. Ostvarujemo definisane ciljeve. A prioritet je, kao i do sada, popunjavanje fonda za razmenu Ukrajine", rekao je predsednik države.

Volodimir Zelenski je dan ranije rekao da Oružane snage Ukrajine "kontrolišu više od 1.250 kvadratnih kilometara neprijateljske teritorije".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zelenski upozorio Ukrajince: Ne nasedajte na provokacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA