Ubio tinejdžera tokom pljačke, pa završio nepokretan i na doživotnoj robiji: Gore nije mogao da prođe

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iako je na sudu pokušavao drugačije da predstavi stvari, dokazi su bili nedvosmisleni

Muškarac iz Buforda u Džordžiji, koji je pokušao da opljačka tinejdžera 2021. godine i tom prilikom ga je ubio, provešće ostatak života u zatvoru. Ali to nije ono najgore što mu se desilo.

U četvrtak je porota okruga Gvinet proglasila Džejdena Vilijamsa, starog 20 godina, krivim za dva dela ubistva s predumišljajem, za napad s otežavajućim okolnostima, za pokušaj izvršenja krivičnog dela i za posedovanje vatrenog oružja tokom izvršenja krivičnog dela zbog pucnjave u kojoj je 26. jula 2021. godine ubijen 17-godišnji Orbit Paf III, javlja WSB TV 2 Atlanta.

Vilijams, koji je imao 17 godina 2021, rekao je Pafu da želi da kupi THC vejp uložak, ali dokazi su pokazali da Vilijams nije imao novac kad se sastao s Pafom na parkingu prodavnice Kroger u Grejsonu.

Međutim, prema rečima istražitelja, imao je pištolj kod sebe.

Tokom suđenja, Vilijams je tvrdio da su on i Paf bili prijatelji, ali prema rečima tužilaca, dokazi su pokazali da su njih dvojica bili stranci.

Vilijams je policiji rekao da je te noći kad je upucao Pafa, bio s njim u kolima na putu da se dogovore oko droge. Vilijams je rekao istražiteljima da je pucao u Pafa kad je on (Paf) počeo da mu deluje sumnjivo.

Kako je istraga napredovala, policija je otkrila da je Paf preminuo od prostrelne rane sa strane i tragova cevi od pucnjave iz neposredne blizine.

Paf je takođe imao oružje kod sebe, ali ga nije izvukao sve dok ga Vilijams nije upucao. Paf je preminuo, ali je uspeo da upuca Vilijamsa, pogodivši ga u vrat, što ga je ostavilo paralizovanim od struka naniže.

"Porodica žrtve pretrpela je tragičan gubitak", rekla je okružna tužiteljka Petsi Ostin-Gatson. "Optuženi je imao samo 17 godina kada je oduzeo žrtvin život. Ova kazna biće duga i teška lekcija iz koje će morati da uči. Ali jednostavno ne možemo tolerisati da naši mladi ljudi prate ovako nasilne zločine."

Vilijams je osuđen na doživotnu kaznu zatvora sa mogućnošću uslovnog otpusta, plus pet godina uslovne kazne.

(Telegraf.rs)

Video: Težak vam dan? Ovaj momak je ostao nepokretan ali radi ono što malo ko sme i može

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA