Ljilju pronašli mrtvu sa glavom u torbi i kanapom oko vrata: Napokon dokaz koji vodi do razrešenja slučaja?

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Beživotno telo Ljiljane Resinović otkriveno je u decembru 2021. godine, a već skoro tri godine istražuje se njena misteriozna smrt. Dokazi su se pojavljivali, ali nikada nisu bili dovoljni da otkriju kako je žena umrla.

Prema rečima Nikodema Đenitilea, advokata brata Ljiljane, postoje "anomalije" koje su se nedavno pojavile a tiču se telefona žrtve. Naime, u evidenciji se pojavio poziv od 14. decembra 2021. godine u 8.22 ujutru koji je upućen bio Klaudiju.

Ljiljana je, nakon što je obavila sporan poziv, telefon ostavila kod kuće, od kada nije bila zabeležena nikakva aktivnost, a ubrzo je pronađena mrtva.

Prema rečima brata, ovo saznanje je bilo od suštinskog značaja i zbog toga je predat zahtev Tužilaštvu da se ponovo pregledaju svi zapisi i sadržaj telefona.

Navodno, prvobitni izveštaj je imao nesaglasnosti između zapisa i sadržaja telefona.

Advokat je tražio da se pribavi "potpuna kopija uređaja" i da se objasni šta se desilo sa pozivom upućenim Klaudiju u 8.22 časova a koji nigde nije evidentiran u telefonu.

Pre nekoliko nedelja, mrtvozornici su odlučili da se nastavi sa novim analizama, a sa Ljiljinog tela biće uzet fragment tkiva korisnog za proučavanje koji bi, prema rečima stručnjaka, mogao da pruži korisne informacije.

Ljiljana Rešinović Foto: Facebook/Liliana Resinovich

Ovu odluku je donela sudija Madalena Čergija, prihvatajući zahtev Ljiljinog supruga Sebastijana Visentina.

Porodica saglasna

Ljiljanina porodica je odmah odbacila mogućnost da je 63-godišnja žena izvršila samoubistvo i odmah su se žalili Tužilaštvu da nastavi sa procesom istrage. Istražni sudija Luiđi Danoti je 2023. godine prihvatio protivljenje advokata članova porodice i istraga je prešla u drugu fazu.

U februaru prošle godine je telo 63-godišnjakinje ekshumirano i obavljena je obdukcija.

Sebastijan je onda govorio o testovima koji su sprovedeni na Ljiljaninom telu i kako je malo ostalo mekog tkiva i kostiju koji bi mogli da se analiziraju.

Ljilja navodno imala ljubavnika

Nedavno je zabeležen susret Ljiljinog muža i navodnog ljubavnika Klaudija sa kojim je, kako su mediji preneli, bila trudna u mladosti."Potražimo istinu zajedno", rekli su Sebastijan i Klaudijo jedan drugom prilikom susreta u studiju italijanske televizije TV Kuarto Grado.

Ljiljana Rešinović Foto: Facebook/Liliana Resinovich

Podsetimo, Ljiljana Resinović pronađena je mrtva 5. januara 2022. godine u Trstu nakon intezivne potrage, a detalji o ovom svirepom zločinu još uvek su nepoznanica.

Žena je u januaru pronađena umotana u dve biorazgradive kese vezane oko vrata labavim kanapom, a glava joj je bila u torbi.

Nedavno je procurela vest da je neposredno pre smrti imala aferu sa prijateljem Klaudijem Sterpinom sa kojim je čak i bila trudna, o čemu se oglasila i njena rođaka Silvija.

(Telegraf.rs)

Video: Luna Pilić o filmu "Sveta porodica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA