"Brat ga je ščepao za majicu, ali...": Luna park u Pefkohoriju, u kojem je stradao mladić, nije imao dozvolu

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Mladić je stradao kada se polomila plastična stolica na vrteški na kojoj je bio sa bratom

Pefkohori je zavijen u crno nakon tragične pogibije mladića (19) u luna parku u tom popularnom letovalištu na Halkidikiju.

Mladić je sa majkom i dvojicom braće u ponedeljak došao da se provede u luna parku, ni ne sluteći da se nikada neće vratiti kući.

Prema navodima jednog od braće, koji je bio na vrteški u trenutku tragedije, otkačila se stolica na kojoj su sedeli i njegov brat je odleteo metrima dalje i pao na beton. Prema nalazima obdukcije, ostao je na mestu mrtav.

Preživeli momak tvrdi da je njegov brat zadobio smrtonosne povrede glave i vrata.

Policija je odmah uhapsila vlasnika luna parka, dok se operater, koji je nestao kada se nesreća dogodila, navodno sam tek danas predao policiji.

Istovremeno, gradonačelnica Kasandre, Anastasija Halkija, rekla je da park nije imao neophodne dozvole za rad. Ona je istakla da nije u nadležnosti opštine da izdaje te dozvole.

"Ove godine je luna park ilegalno postavljen. Do prošle godine su imali sve papire, dok ove godine nisu imali sve i opština je već bila reagovala. Šokirana sam smrću deteta, to je tragedija i želim da izrazim svoje najiskrenije saučešće porodici", rekla je Halkija.

Ona je objasnila da proveru svih sprava i izdavanje dozvola vrši Ministarstvo razvoja.

Istakla je da ove godine to nije učinjeno, zbog čega je opština već bila reagovala i spremala se da kazni vlasnika luna parka.

"Ministarstvo razvoja proverava sertifikate, na osnovu kojih se dobijaju dozvole. Kako opština da zna da li su sprave dobre ili ne, da li ispunjava sve neophodne standarde. Mi samo proveravamo da li su dobijene sve neophodne dozvole. U ovom slučaju nisu bile, zbog čega je bio pokrenut proces za novčano kažnjavanje", navela je Halkija.

Ona je istakla da su se tri ozbiljne nesreće dogodile u proteklih nedelju dana na Halkdikiju - devojčica (8) se udavila na bazenu, pucnjava u poznatom baru na plaži i sada smrt mladića u luna parku.

Mladić će biti sahranjen sutra u Veriji.

"Nađite krivce da ih ja ne nađem"

Otac stradalog mladića do srži je potresen zbog gubitka sina.

"Moje druge dete je pošteđeno, spaseno. Ne verujem da sam sina izgubio ovako nepravedno. Pronađite one koji izdaju dozvole za te trule, raspale sprave. Ovo što se danas dogodilo je zločin. Nađite ih vi, da ih ja ne nađem", rekao je očajni otac.

Gledali kako im brat umire

Tragedija se dogodila naočigled majke i dvojice braće, od kojih je jedan bio na vrteški kada se nesreća dogodila.

Brat koji je bio na spravi opisao je tragične trenutke. Rekao je da su njih dvojica prvo seli na jedno duplo sedište, ali im je operater rekao da se prebace na drugo, što su i učinili.

"Pre nego što je vožnja počela, rekao je da će biti jako. Prvo je sve krenulo polako, a onda sve brže i brže. Osetio sam kako nam sedište klizi, rekao sam bratu: "Jani, klizimo". Pogledao me je uoči, nije stigao ništa ni da kaže. Tada sam osetio kako mi se deo iza leđa otkačinje, i moj brat je odleteo", ispričao je brat poginulog mladića.

Potom je ispričao kako je on uspeo da se spasi.

"U sekundi sam pao na leđa i shvatio sam da moj brat više nije kraj mene. Grčevito sam se držao za gvozdenu šipku... Sve se to dogodilo naočigled našeg drugog brata i mame. Ovog operatera nigde nije bilo, drugi ljudi su zaustavili spravu. Kada sam sišao, video sam da moj brat leži na zemlji", ispričao je mladić.

"Sin je plakao za volanom"

Baka stradalog mladića, majka njegovog oca, rekla je da je porodica uništena.

"Moj sin je cele noći vozio da bi iz Atine stigao na Halkidiki. Sve vreme je plakao za volanom, nije mogao da veruje da njegovog sina više nema", rekla je baka.

Ona je rekla da je njen drugi unuk pokušao brata da spasi tako što ga je povukao za majicu, ali da se majica pocepala.

"Kakvi li će traume to dete sada imati, hoće li ikada izađi iz stanja šoka. Naš Jani je za par dana trebalo da krene u pilotsku školu, spremali smo mu uniformu, ali sudbina nas je uništila", rekla je baka.

(Telegraf.rs)

Video: Opasna scena na vašaru u Rakovici: Otkačila se šipka na ringišpilu iznad dece koja se vrtela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA