Majka dala svoj život da zaštiti dete: Bacila ga u žbunje da ga sačuva, napadač je izbo nasmrt

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Bila je neverovatna, bila je divna. Bukvalno sam razgovarala sa njom prošle nedelje. To je pravi šok. Ima divnu porodicu", rekle su komšije

Alberta Obinim (43) umrla je u pokušaju da odbrani svoju porodicu od napadača koji je nožem nasrnuo na njeno dete u kući u Gortonu, u Mančesteru, u nedelju oko 23.20 časova.

Očevici su ispričali kako je 43-godišnja majka navodno pobegla sa detetom u naručju iz kuće i izjurila sa imanja, ali je Albertu napadač ubo nekoliko puta i proglašena je mrtvom na licu mesta.

Albertina ćerka (17) i suprug (64) trenutno su u bolnici sa povredama opasnim po život, a 22-godišnji muškarac, uhapšen je zbog sumnje da je počinio ubistvo.

Komšinica je rekla da su ona i njen dečko izjurili napolje nakon što su čuli "stenjanje" na ulici, a tamo su zatekli malo dete kako se krije u njihovom grmlju.

"Bila je neverovatna, bila je divna. Bukvalno sam razgovarala sa njom prošle nedelje. To je pravi šok. Ima divnu porodicu", rekle su Albertine komšije, piše Metro.

Drugi očevidac, koji je rekao da se zove Ris, ispričao je da je sedeo u svom automobilu kada je video kako neko nožem juri devojku niz ulicu pre nego što ju je izbo.

"Čuo sam komšije kako govore 'ulazi, ulazi'", rekao je i dodao da je pokušao da je odbrani govoreći momku da je "ostavi na miru", ali da ju je on tada ubo nožem.

Druga žena je rekla da je čula ljude kako "vrište" i rekla da je videla mladića kako trči sa nožem.

"Govorili su 'on ima nož'. Bilo je zastrašujuće, ljudi su bili unutra, niko nije hteo da izađe", dodala je komšinica.

Porodični prijatelj Ibrahim Abu rekao je da je gospođa Obinim bila član gradske zajednice Gane i da je pohađala Hram blagoslovenih baptista, hrišćansku crkvu u obližnjem Levenshulmeu.

"Bila je veoma fina dama. Poznavao sam je veoma dobro. Svi zajedno idemo u crkvu. Uvek je razgovarala sa ljudima i svima je bila majka. Uvek se smejala", rekao je Abu.

Derrick Viafe, još jedan porodični prijatelj, opisao je gospođu Obinim kao "moćnu i inspirativnu ženu".

(Telegraf.rs)

Video: Ukrajinci srušili još jedan most u Rusiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA