Nestvarna priča iz Grčke: Beba 3 dana bila zarobljena u stenama, tvrde da su joj davali mleko sa morskom vodom

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon što je spasena, pružena joj je prva pomoć, hrana, odeća i medicinska nega. Potom je mala Jona odvedena u Pirej

Mali Jona, ima samo mesec i po dana, a već je doživeo iskustvo za ceo život. Naime, bebu su lučki radnici spasili u Tilosu, u Grčkoj, nakon trodnevne agonije.

Beba je, sa svojom porodicom, bila zarobljena tri dana u stenovitom području, a roditelji tvrde da su joj za to vreme mleko spremali sa morskom vodom.

Dečak je ime Jona dobio po imenu monaha koji je otišao u Tilos i osnovao manastir Agios Pantelejmon.

Nakon što je porodica spasena, pružena im je prva pomoć, hrana, odeća i medicinska nega. Potom je mali Jona odveden u Pirej.

Inače, porodica je prebegla odnekud i završila zarobljena u Tilosu, ali nije poznato odakle su došli.

Povodom ovog događaja se oglasio i Janis Kufakis koji je spasio bebu i rekao da zasluge pripadaju i Giorgosu Kamburakisu i Nikosu Mucakisu. Njih trojica su zajedničkim snagama spasili porodicu i uradili ono što "ljudi treba da rade, da imaju empatiju".

"Vidim da fotografija spasavanja bebe kruži neverovatnom brzinom i želim, pre svega, da se svima zahvalim na divnim rečima. Vi me pokrećete i dajete mi snagu. Zasluge pripadaju i mojim kolegama. Mislim da nismo uradili ništa posebno sem što smo bili ljudi, sa izraženom empatijom. Još jednom sam to naučio. Hvala!", napisao je Janis u svojoj objavi na Fejsbuk profilu.

Janisova sestra, takođe se oglasila na Fejsbuku, gde je pohvalila herojski podvig svog brata, koji je, kako kaže taj dan bio slobodan te zbog toga nije u uniformi.

Gradonačelnica Tilosa, Marija Kama, oprostila se od malog Jone emotivnim postom.

"Smiren, siguran, suv, čist, uredno nahranjen. Neka ti je srećan život od sada, neka ne bude tako surov prema tebi. Srećan put, naš mali Jona, nadamo se da ti sutra neće biti poslednji dan na našem ostrvu", napisala je Marija.

(Telegraf.rs)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA