Još jedan tajkun među nestalima u potopu superjahte u Italiji: Tornado je potopio kod ribarskog sela

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Luksuzna jahta Bajezijan pogođena je iznenadnim tornadom kod obale ribarskog sela Portičelo u ponedeljak ujutru

Džonatan Blumer, predsednik međunarodne finansijske kompanije Morgan Stenli, i njegova supruga su navodno među nestalima nakon što je Bajezianska jahta potonula na Siciliji.

Veruje se da su među nestalima on i njegova supruga, saopštile su italijanske vlasti, zajedno sa britanskim biznismenom Majkom Linčem i njegovom 18-godišnjom ćerkom Hanom.

Pre manje od tri meseca, ovaj 59-godišnjak je oslobođen optužbi za prevaru sa kojima se suočio u SAD zbog 11.1 milijarde dolara vredne kupovine svoje kompanije Autonomi od strane giganta iz Silicijumske doline HP (Hewlett-Packard) 2011. godine.

Podsetimo, Stiven Čemberlen, nekadašnji saradnik Majka Linča, s kojim se zajedno branio na suđenju za prevaru u SAD u vezi sa prodajom kompanije Autonomy kompaniji Hewlett-Packard, preminuo je nakon što je teško povređen u saobraćajnoj nesreći, samo nekoliko dana pre nego što je Linč nestao kod obale Sicilije, saopštio je njegov advokat u ponedeljak.

Luksuzna jahta Bajezian pogođena je iznenadnim tornadom kod obale ribarskog sela Portičelo u ponedeljak ujutru, nakon čega je potonula. Jedna osoba, kuvar jedrilice, pronađen je mrtva, dok se šest osoba vodi kao nestalo, piše Metro.

Veruje se da su Kristofer Morvilo, advokat u britanskoj multinacionalnoj advokatskoj kancelariji sa sedištem u Londonu "Clifford and Chance", i njegova supruga među šest nestalih osoba, prema italijanskoj agenciji Civilne zaštite.

Kako prenose portali koji se bave iznajmljivanjem luksuznih jahti, cena jednonedeljnog najma ovog plovila iznosi čak 215.000 dolara.

Bayesian super jahta Foto: Perini Navi Press Office Handout / Zuma Press / Profimedia

Jahta dugačka 55,9 metara vredna je 18 miliona dolara. Proizvedena je u poznatom italijanskom brodogradilišu "Perini Navi", a delo je čuvene dizajnerske kuće "Remi Tesije", koja je specijalizovana za jahte.

Ovo plovilo je prvi put proizvedeno 2008. Jahta je široka je 11,51 metar, a visoka 9,73 metra. Zanimljivo je da je njen trup od aluminijuma. Kada nema vetra, pokreću je dva snažna dizel motora od 720 kilovata, odnosno 966 konja.

(Telegraf.rs)

Video: Grčka se guši u dimu i pepelu, stiglo i do plaža Tasosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    20. avgust 2024 | 10:14

    Ovde sve neki lovatori. Podseca me na avion Malezije, koji je "nestao", a u njemu desetak kompjuterskih genija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA