Ovo je superjahta milijardera koju je potopila pijavica: Čudo luksuza i dizajna, ali nije izdržala jak udar

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kako prenose portali koji se bave iznajmljivanjem luksuznih jahti cena jednonedeljnog najma ovog plovila iznosi čak 215.000 dolara

Jahta "Bajesian" koja je jutros potonula usled naleta snažnog nevremena u moru kod Portičela, nedaleko od Palerma, spada u red najluksuznijih plovila.

U ovoj nesreći je, kako je Telegraf.rs ranije preneo poginula jedna, a još šest osoba se vodi kao nestalo. Među nestalima se nalazi i "britanski Bil Gejts", Majk Linč, poznati britanski tehnološki preduzetnik.

Jahta dugačka 55,9 metara vredna je 18 miliona dolara. Proizvedena je u poznatom itlaijanskom brodogradilišu "Perini Navi", a delo je čuvene dizajnerske kuće "Remi Tesije", koja je specijalizovana za jahte.

Ovo plovilo je prvi put proizvedeno 2008. Jahta je široka je 11,51 metar, a visoka 9,73 metra. Zanimljivo je da je njen trup od aluminijuma. Kada nema vetra, pokreću je dva snažna dizel motora od 720 kilovata, odnosno 966 konja.

Jahta može da primi 50.000 litara goriva. Na svetskoj rang listi za najveće jahte, superjahta, "Bajesian", nalazi se na listi 677 mestu. Ona je ukupno 17. najveća jahta koju je izgradilo brodogradilište "Perini Navi".

Glavni jarbol jahte ima visinu od čak 75 metara, preneo je "Dailymail". Jahta je 2009. osvojila nagradu za najbolji dizajn.

Maksimalna brzina ovog plovila je 15,5 čvorova (oko 28,8 kilometara na sat), dok joj je brzina krstarenja 13 čvorova (oko 24 km/h). Jahta može da primi 12 gostiju i sve je podređeno njihovoj udobnosti.

Kako prenose portali koji se bave iznajmljivanjem luksuznih jahti cena jednonedeljnog najma ovog plovila iznosi čak 215.000 dolara. Operativni domet sa punim rezervoarom joj je oko 3.600 nautičkih milja.

(Telegraf.rs)

Video: Klimatski aktivisti uništili luksuznu jahtu vrednu 300 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA