Žestoka masovna pucnjava u Baltimoru, ranjeno sedam osoba i jedna ubijena

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Brzina kojom su žrtve prevezene u bolnice nakon pucnjave u ulici Spring "verovatno je spasila nekoliko života", rekao je komesar policije Ričard Vorli

Osam osoba je ranjeno, od kojih je jedna preminula, u pucnjavi koja se dogodila u nedelju uveče u istočnom delu Baltimora, saopštili su gradski zvaničnici.

Preminuli je bio 36-godišnji muškarac, izjavio je komesar policije Ričard Vorli tokom brifinga na mestu događaja, na kišom natopljenoj ulici. Šest muškaraca i jedna žena, starosti od 22 do 45 godina, ranjeni su, a njihovo stanje varira od kritičnog do stabilnog. Nisu objavljena imena niti informacije o mogućem motivu.

Broj žrtava u ovoj pucnjavi je među najvećim u poslednjih nekoliko meseci u regionu Vašingtona.

"Na ulici Spring je bilo okupljanje", rekao je komesar, "i u nekom trenutku ... više osoba je otvorilo vatru."

Nije precizirano kakvo je okupljanje bilo u pitanju, niti su dati detalji o povezanosti žrtava ili njihovoj vezi sa napadačima.

Policija je na licu mesta pronašla više oružja, rekao je Vorli.

Blok 1300 ulice Spring, gde su žrtve pronađene, je uska ulica sa nizom kuća i komercijalnih objekata. Ima oštar zaokret od 90 stepeni i nalazi se južno od malog parka, otprilike 400 metara jugoistočno od groblja Green Mount.

Policija i hitne službe brzo su stigle na mesto događaja, rekao je Vorli, i brzina prevoza žrtava u bolnice "verovatno je spasila nekoliko života".

"Večeras, Baltimor se suočava sa posledicama još jednog incidenta s masovnom pucnjavom", naveo je gradonačelnik Baltimora Brendon Skot u saopštenju.

"Ovi tragični nasilni akti — koji su i dalje previše česti na ulicama našeg grada — mogući su samo zbog lakoće pristupa vatrenom oružju na našim ulicama", dodao je on.

Skot je rekao da će zajednici koja je pogođena ovom tragedijom biti ponuđena sva potrebna podrška kako bi započela "dug proces izlečenja od ove tragedije."

(Telegraf.rs)

Video: Zlatibor zabeleo kao da je januar: Čudo na planini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA