Epidemija kolere u Sudanu poslednjih nedelja odnela 22 života, potvrđena 354 slučaja

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prema SZO, kolera je brzorazvijajuća, veoma zarazna infekcija koja izaziva dijareju, što dovodi do teške dehidracije i moguće smrti u roku od nekoliko sati kada se ne leči

Epidemija kolere u Sudanu odnela je poslednjih nedelja više od 20 života, dok je kod više od 350 ljudi potvrđena ova bolest, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

Ministar zdravlja Haitam Mohamed Ibrahim naveo je u saopštenju da su najmanje 22 osobe umrle od kolere i da je potvrđeno najmanje 354 slučaja oboljevanja širom zemlje poslednjih nedelja, preneo je AP. Ibrahim nije izneo broj smrtnih slučajeva od početka godine.

Svetska zdravstvena organizacija je, međutim, saopštila da je ove godine u Sudanu do 28. jula zabeleženo 78 smrtnih slučajeva od kolere.

Od ove bolesti je obolelo više od 2.400 osoba između 1. januara i 28. jula, navodi se u saopštenju.

Prema SZO, kolera je brzorazvijajuća, veoma zarazna infekcija koja izaziva dijareju, što dovodi do teške dehidracije i moguće smrti u roku od nekoliko sati kada se ne leči.

Prenosi se konzumacijom kontaminirane hrane ili vode.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Mišićave zveri u pesku se bore prsa u prsa: Rvanje je u Sudanu sport broj 1, a pogledajte i zašto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA