Svadba na Kritu poput ratišta: Mislili ste da se kod nas mnogo puca na veseljima?

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Petorica muškaraca su se poređala jedan do drugog i povadili pištolje zapucavši u vazduh uprkos tome što je oko njih bilo mnogo gostiju i male dece

Jedan od običaja da se na svadbi ili kakvoj drugoj proslavi pripuca u znak veselja nije običaj koji je svojstven samo nama. Na jednoj svadbi u Hanji na Kritu, bilo je kao na ratištu u Ukrajini.

Kako prenose grčki mediji, petorica muškaraca su se poređala jedan do drugog i povadili pištolje zapucavši u vazduh uprkos tome što je oko njih bilo mnogo gostiju i male dece.

"Uprkos desetinama nesreća i nezgoda, neki ljudi bez mozga izgleda nastavljaju da održavaju ovaj loše zamišljen običaj koji aludira na kulturu i civilizaciju Bliskog istoka", preneo je portal "zarpanews.gr".

U nastavku teksta novinari portala se pitanju da li je došlo vreme da vlasti i ondašnji političari detaljnije obrate pažnju na ovakve običaje u cilju prevencije ali i suzbijanja sa strožim tretmanom za one koji budu uhvaćeni na delu.

Istovremeno, postavja se i pitanje porekla oružja, koje uglavnom potiče iz porodičnog nasleđa.

"Umesto da se pravimo kao da smo pali sa neba svaki put kada se nesreća dogodi vreme je da se suočimo sa situacijom i reagujemo kao društvo spremno da preduzme odgovornost zarad bolje budućnosti", dodaje još portal.

Ovaj savet svakako može da se primeni i na ovdašnje okolnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako Lazić puškom iz prve pogađa jabuku na krovu kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    18. avgust 2024 | 19:21

    Kod nas se na svadbama vise ne puca jer ako bi to uradio zakon kaze da izazivas onda opstu opasnost, postali smo strine koje se plase i pracke u dzepu a posle bi drzava htela da joj neko sluzi vojsku

  • Критикос

    18. avgust 2024 | 21:17

    ... је назив којим Критћани себе називају. Не воле баш нешто назив Елиникос (Грк). Живео сам некад давно тамо око 1,5 год. баш у овласти Ханија. Критћани су по свему слични нашим Црногорцима, и сами су ми то говрили. Стара ношња им је иста као и црногорска. Имају свој дијалекат сличан србском али у присуству странаца неће да говоре њим. Веома су поносни и скоро свака кућа има оружје и то пуцање им је сасвим нормално. Кад дођу у кафану одмах сви састављају столове и седају заједно укруг, ништа одвојено. Национална капа им је нека црна исплетена мрежица (купио сам је као сувенир). Неће се лако то тамо искоренити верујте ми!

  • Dex

    18. avgust 2024 | 23:01

    Stop oruziju i pucnjavama na svadbama. Pijan covek ne seda u auto i ne nosi oruzije. Iskorenimo to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA