Ukrajinske snage se ukopavaju u Kurskoj oblasti, grade obrambene zidove: Sa ovim problemom će se suočiti?

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Veliki problem ukrajinske vojske će biti zadržavanje osvojene teritorije, barem dovoljno dugo da to postane veći politički problem za predsednika Putina i rusku vojsku

Napredovanje ukrajinskih snaga u Rusiji usporilo je poslednjih dana i verovatno će uskoro doći do tačke kada će se zaustaviti, javlja BBC.

Pred njima je sve više logističkih izazova kako budu napredovali u regionu Kursk, prvenstveno u snabdevanju ofanzivnih snaga streljivom, hranom i gorivom.

Ipak, to nije značajna prepreka s obzirom na to da su trupe još uvek unutar 50 kilometara od sopstvene granice.

Veliki problem ukrajinske vojske će biti zadržavanje osvojene teritorije, barem dovoljno dugo da to postane veći politički problem za predsednika Putina i rusku vojsku.

Postoje i dokazi da se ukrajinske snage ukopavaju u Kurskoj oblasti i grade obrambene zidove. Sumnja se da će ti položaji postati sledeća meta Rusima.

Moskva je već objavila snimke svojih vazdušnih snaga koje koriste klizne bombe za gađanje ukrajinskih položaja na svojoj strani granice. Isto oružje imalo je razoran učinak u istočnoj Ukrajini.

Džastin Kramp, bivši pripadnik britanske vojske, koji sada vodi konzultantsku kompaniju Sibilline, kaže da će se vremenom ukrajinske snage preko granice postati ranjivije na ruske napade. Kaže da će se šanse da Rusija napadne linije Ukrajine i učinkovito upotrebi svoje vazdušne snage povećati.

Ukrajinski moral, koji je naglo skočio sa ofanzivom u Kursku, mogao bi uskoro potonuti ako i ovo postane još jedna teška, statična bitka.

Vlasti kažu da je 120.000 stanovnika u pograničnom regionu moralo da se evakuiše kao rezultat ukrajinske invazije.

(Telegraf.rs)

Video: Srušio se ruski avion kod granice sa Ukrajinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MSG

    17. avgust 2024 | 05:33

    Za ukrajinske snage je visoki stepen iznenadjenja dobro prosao uhvatili su na spavanju granicare bez iskustva na odsluzenju vojnog roka. Pogresno je sto su razvukli snage u zelji da pokriju sto vise teritorije, sada su Rusi na potezu Ukrajinci vise ne mogu, od termobarickih projektila i kliznih bombi ni ukopavanje ne moze da pomogne,a ti su bombarderi i helikopteri koji redovno zasipaju doostignute ukrajinske linije i isto tako rute snabdijevanja, kad ponestane hrane i municije pocet ce predaja i bjezanija.

  • Zoran

    16. avgust 2024 | 17:52

    Rusi su jedino mogli da ratuju sa Gruzijom i sa Čečenima, koji nemaju nikakvo savremeno oružje.

  • Ruske

    17. avgust 2024 | 14:46

    Vojnike zarobljene Ukri paze..dok kadirovce po kratkom postupku .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA