Hezbolah ponovo upozorio da će uzvratiti Izraelu za ubistvo komandanta

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Hezbolah ponovo upozorio da će uzvratiti Izraelu za ubistvo komandanta

Zamenik lidera Hezbolaha Naim Kasem danas je ponovo upozorio da će ta grupa uzvratiti Izraelu za ubistvo vojnog komandanta Fuada Šukra u vazdušnom napadu u Bejrutu pre dve nedelje.

''Doneli smo odluku o odmazdi i ova odluka će biti sprovedena“, rekao je Kasem.

On je istakao da je poseta američkog izaslanika Amosa Hohštajna Bejrutu u sredu, kada je Hohštajn pozvao na sporazum o Gazi i sprečavanje šire eskalacije, bila ''za pokazivanje'', prenosi Tajms of Izrael.

''Amerikanci žele da kažu da nešto rade, ali postoji vakuum“, rekao je Kasem za televizijski kanal Al-Manar, tvrdeći da Hohštajn nije ponudio ''nikakve ključne sugestije“.

Ranije danas, libanski mediji su izvestili da je vlada dala početno odobrenje za regrutovanje 1.500 dodatnih vojnika, navodno za raspoređivanje u južnom Libanu u skladu sa Rezolucijom UN 1701.

Ta rezolucija SB UN je usvojena na kraju Drugog libanskog rata 2006. između Izraela i Hezbolaha i zabranila razmeštanje bilo koje oružane snage osim libanske armije južno od reke Litani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA