Dramatično: Ukrajinci zauzeli još jedan ruski grad, važan je za Evropu. Prvo TV uključenje uživo iz Rusije

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 36

Dodaje se da je poznato da je oko 100 lokalaca ostalo u Sudži, dok se većina navodno krije u podzemnim bunkerima

Ukrajinska novinarska ekipa uključila se iz grada Sudža u ruskom regionu Kursk, 10 kilometara od granice sa Ukrajinom. Ovo je prvi ukrajinski novinski izveštaj sa ruskih teritorija od početka invazije 2022. godine i ukazuje na to da Ukrajina verovatno kontroliše Sudžu, piše Kyiv post.

Kako prenosi TSN, ukrajinske trupe uklonile su rusku zastavu sa jedne od zgrada u Sudži, grada u kojem se nalazi i gasna merna stanica Sudža, jedina ruta tranzita ruskog gasa u Evropu preko Ukrajine.

Neki korisnici na internetu su identifikovali lokaciju kao školu u centralnoj Sudži, što je potvrdio i Kyiv Post na osnovu snimka TSN.

Novinar TSN je rekao da grad nije teško oštećen, a većinu štete navodno su izazvale ruske vazdušne bombe. Snimak takođe prikazuje uništenu rusku opremu u predgrađu Sudže.

Dodaje se da je poznato da je oko 100 lokalaca ostalo u Sudži, dok se većina navodno krije u podzemnim bunkerima. Novinarska ekipa je ispratila kako su ukrajinske trupe podelile humanitarnu pomoć lokalcima.

Aleksandr Sirski, glavnokomandujući ukrajinske vojske, izjavio je juče da je pod kontrolom Kijeva 1.00 kvadratnih kilometara ruske teritorije u Kurskoj oblasti.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prethodno u video obraćanju naciji u utorak uveče kazao da Ukrajina kontroliše 74 naselja u Kurskoj oblasti.

(Telegraf.rs)

Video: Srušio se ruski avion kod granice sa Ukrajinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HAJ

    15. avgust 2024 | 10:17

    E moji rusi

  • CG

    15. avgust 2024 | 10:55

    Pustili ih Rusije da udju, Kako bi izasli iz zaklona I fabrika. Sad slijedi unistavanje buna svaba. Navlakusa.

  • Ero sa onoga sveta

    15. avgust 2024 | 10:47

    Sada UN treba da osudi ukrajinsku agresiju na Rusiju i da Ujedinjene nacije uvedu sankcije Ukrajini zbog agresije na Rusku Federaciju i zbog okupacije ruske teritorije i ruskih gradova.Ukrajina je narusila suverenitet i teritorijalni integritet Ruske Federacije i zbog toga treba da bude iskljucena iz UN-a i da joj se uvedu najostrije sankcije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA