Broj seksualnih napada u vojsci SAD veći od zvaničnih procena

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Afroamerikanke i članovi LGBTQ zajednice u vojci bili su više izloženi seksualnom uznemiravanju i napadima, navodi se u studiji

Broj seksualnih napada u američkoj vojsci verovatno je znatno veći od zvaničnih vladinih procena, pokazuju rezultati nove studije objavljeni danas.

Ministarstvo odbrane SAD je procenilo da je bilo približno 35.900 slučajeva seksualnog napada u 2021. i 29.000 u 2023. godini, ali je autor studije rekao da je nezavisna analiza podataka dala procene od 75.569 slučajeva u 2021. i 73.695 u 2023. godini, što je više nego dvostruko, prenosi Rojters.

Prema studiji Votson Instituta za međunarodne i javne poslove Univerziteta Braun, u proseku, skoro četvrtina žena i 1,9 odsto muškaraca u aktivnoj službi doživeli su seksualni napad tokom godina rata u Avganistanu od 2001. do 2021. godine.

Afroamerikanke i članovi LGBTQ zajednice u vojci bili su više izloženi seksualnom uznemiravanju i napadima, navodi se u studiji.

Prevalenca seksualnih napada ostala je visoka uprkos godinama napora da se reši taj problem, navodi se u studiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Američki vojni konvoj stigao u Rumuniju: Trupe i naoružanje stižu na granicu sa Ukrajinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA