Pilot i najmanje jedan putnik nestali nakon pada dva aviona u Francuskoj

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Francuski mediji javili su da spasioci tragaju za nestalim studentom letenja koji se nalazio u jednom od aviona, kao i za drugim nestalim pilotom

Pilot i najmanje jedan putnik vode se kao nestali nakon što su se dva borbena aviona ratnog vazduhoplovstva srušila danas u Lorenu, na istoku Francuske, dok je pilot druge letelice preživeo incident, saopštili su francuski zvaničnici.

"Jedan od pilota je pronađen. Istraga je još uvek u toku", rekao je francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu u objavi na mreži Iks.

Francuski mediji javili su da spasioci tragaju za nestalim studentom letenja koji se nalazio u jednom od aviona, kao i za drugim nestalim pilotom, prenosi Rojters.

Prefektura Mert i Mozel apelovala je na građane da se klone područja na kome su se letelice srušile.

Ranije danas, portal Frans3 je preneo da bi u pitanju mogla da budu dva Rafala iz avio-baze 113 u Sen Dizijeu, što za sada nije potvrđeno.

Na zahtev Fransoaz Suliman, prefekta Mert i Mozela, odmah je aktiviran resorni operativni centar i pokrenut plan SATER (vazdušno-kopneno spasavanje) kao podrška vojnim snagama.

Potragu za pilotima su, nakon incidenta, pokrenuli resorna grupa žandarmerije, resorna vatrogasno-spasilačka služba, Nacionalna šumarska uprava i ADRASEC (Nacionalna federacija radio-amatera u službi civilne bezbednosti).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Airbus A330MRTT automatic refueling

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    14. avgust 2024 | 19:06

    Trenirali za Rusiju, hahaha Nisu ni krenuli a vec pali i nestali... Sta ce biti kada zaista krenu... Profitirace samo proizvodjaci kesa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA