Amerikanci daju prednost Kamali Haris po pitanju iskrenosti, ali Trampu veruju po pitanju ekonomije

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kada je reč o liderstvu, 40 posto ispitanika reklo je da je Tramp snažan lider, a otprilike isti procenat je to kazao za Kamalu Haris

Demokratski predsednički kandidat Kamala Haris ima prednost u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa kada je reč o nekoliko liderskih kvaliteta, kao što su iskrenost i disciplina, ali Amerikanci i dalje više veruju bivšem predsedniku kad je reč o ekonomiji i imigraciji, pokazuje najnovija anketa agencije AP i NORC Centra za istraživanja javnih pitanja.

Gotovo polovina anketiranih kažu da atributi kao što su “posvećenost demokratiji” i “disciplinovanost” bolje opisuju Harisovu, dok 30 odsto ispitanih to smatraju za Trampa.

Oko 40 procenata učesnika ankete misli da epitet “pošten” bolje opisuje Kamalu Haris, dok 24 odsto to veruje za Donalda Trampa, prenosi AP.

Kada je reč o liderstvu, 40 posto ispitanika reklo je da je Tramp snažan lider, a otprilike isti procenat je to kazao za Kamalu Haris.

Amerikanci su uglavnom ravnopravno podeljeni kada je reč o tome ko će pobediti na izborima u novembru.

Po pitanjima ekonomije i imigracije, birači, međutim, više veruju Trampu, pokazala je anketa, iako je i tu razlika mala.

Oko 45 odsto njih smatra da je Tramp u boljoj poziciji da vodi ekonomiju, dok 38 procenata to kaže za Harisovu. Sličan je odnos i po pitanju imigracije.

Prednost Kamale Haris ogleda se i u dva segmenta koja se odnose na rasna pitanja i politiku prema abortusu. Oko polovine Amerikanaca smatra da bi ona postigla bolje rezultate po tim pitanjima, dok oko 30 odsto to kaže za njenog rivala.

Anketa je sprovedena nad 1.164 odrasla ispitanika u periodu od 8. do 12. avgusta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Tramp poručio pristalicama: Idite kući, idite u miru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    15. avgust 2024 | 08:12

    Satanisti opet pobedjiju prevarom kao i svuda po svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA