Zna se ko je razneo Severni tok? Nemačka identifikovala krivca, Volodimir Z. stoji iza svega?

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 14

Navodno je raspisana poternica za Ukrajince, koji je ronilac

Nemačke vlasti identifikovale su osumnjičenog u slučaju diverzije na gasovodu Severni tok pre dve godine i za njim su raspisale poternicu, javljaju mediji.

Glavno državno tužilaštvu u Karlsruheu, prema pisanju medija, raspisalo je poternicu za jednim Ukrajincem Volodimirom Z., specijalnim roniocem, za kojeg postoji osnovana sumnja da je zajedno s još dvoje ukrajinskih državljana u septembru 2022. izvršio diverziju na oba toka gasovoda koji je kroz Baltičko more prenosio ruski gas za zapadnoevropsko tržište.

Informacije na osnovu kojih je Glavno državno tužilaštvo raspisalo poternicu zasnivaju se, kako nadalje navode mediji, na saznanjima "inostranih obaveštajnih službi“.

Ukrajinac koji slovi kao glavni osumnjičeni je do nedavno živeo u Poljskoj ali nije poznato gde se trenutno nalazi.

Troje osumnjičenih, dva muškarca i jedna žena, u julu 2022. iznajmili su jedrilicu u nemačkoj luci Rostok koja im je, kako se pretpostavlja, poslužila za prevoz eksploziva i opreme do mesta sabotaže nedaleko od danskog ostrva Bornholma.

Nemačke vlasti odbile su da komentarišu navode medija ukazujući na istragu koja je u toku.

Podsetimo, još jedino Nemačka vodi istragu u slučaju sabotaže gasovoda Severni tok. Danska i Švedska su u međuvremenu obustavile istrage.

(Telegraf.rs)

Video: Bajatović otkriva kada će biti stabilizovano snabdevanje gasom u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    14. avgust 2024 | 12:38

    Bajkovita prica. Ne postoji pojedinac koji ima opremu da bi se spustio dole i minirao gasovod. I umesto VIA i MI6, BND je dobio zadatak da to saopsti, a onda ce pomenuti da budu proglaseni mrtviima ili ubijeni i puj pike ne vazi, nema odgovornosti USA i GBR. PRICA ZA MALU DECU DO 3 GODINE UZRASTA

  • Mihailović

    14. avgust 2024 | 12:22

    A Britanci čestitali Bajdenu...

  • Vitez Koja

    14. avgust 2024 | 13:11

    Hahahaha, pa ovi su postali ozbiljni diletanti.Više se i ne trude da smisle malo uverljiviju laž.Ja mislim da je mali Ćime iz kraja to uradio, video sam ga sa maskom za ronjenje, a pričaju klinci da je razneo gasovod na dnu mora, a priča se da će i da raznese kabl za internet na dnu okeana i to bez boce za kiseonik, na dah, jer tako je u mogućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA