Nikola doživeo dramu u Španiji, 10 dana plutao na otvorenom moru: "Ajkule su bile svuda oko nas"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Struje su ih nosile, a trojica mladića su bila na pučini danima, strahujući da će umreti. Spas je stigao posle deset dana, kada ih je uočio kineski brod

Nikola iz Srbije doživeo je pravu dramu u Španiji, kada je njegov čamac ostao bez goriva i deset dana je plutao na otvorenom moru!

Traumatizovan i preplašen, Nikola je ispričao kako je umalo stradao na pučini. Njegova neverovatna, i umalo tragična priča, počela je kada je sa dvojicom drugara krenuo na pecanje. Isplovili su sa Kanarskih ostrva, ali su u jednom trenutku ostali bez goriva.

Struje su ih nosile, a trojica mladića su bila na pučini danima, strahujući da će umreti. Spas je stigao posle deset dana, kada ih je uočio kineski brod.

Nikola, koji ima svega 30 godina, je za španske medije ispričao da su on i dvojica drugara deset dana bili nošeni talasima, a da je čamac mnogo puta bio okružen ajkulama.

"Nikad nisam video ajkula tako izbliza, mislio sam da nećemo preživeti", priča Nikola.

Mladi Srbin došao je da živi u Španiji pre nekih dva meseca. Jednog dana su Nikola i njegovi prijatelji David i Huan odlučili da krenu na pecanje. Plan je bio da na moru provedu tri dana. Poneli su hranu, štapove i krenuli.

Prava drama je počela kada su ostali bez goriva. Nikola tvrdi da sedam dana nisu ni vodu pili.

"Da smo još nekoliko sati ostali na čamcu, sigurno bismo bili mrtvi", priča mladi Srbin.

Nikola kaže da su "svetlo na kraju tunela" ugledali kada su ugledali obris broda. Bio je daleko, ali su skupili poslednje atome snage i počeli su da zovu upomoć.

Spasao ih je brod Xin An Ning, koji je plovio pod kineskom zastavom. Brod je putovao za Dominikansku Republiku, zbog čega su Nikola i njegovi drugari na kraju tamo završili. Brod je stigao u luku Haina u ponedeljak, a trojica muškaraca su predata dominikanskim vlastima.

Mediji navode da španska ambasada organizovala povratak Nikolinih prijatelja, međutim, ali da je Nikola morao da ostane u kampu u Haini, gde Generalna uprava za migracije šalje strance u neregularnom statusu.

Nikola, koji je vozač kombija u Španiji, tamo se oseća kao zatvorenik i izrazio je želju da se što pre vrati u Španiju. Kaže da će za oko dva dana dobiti pasoš kako bi ponovo mogao da putuje i vidi porodicu, posebno devojku.

U međuvremenu, dominikanske vlasti pokušavaju da kontaktiraju ambasadu Srbije na Kubi kako bi ubrzale proces.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki požar izbio na Zlatiboru: Vatra se širi preko livade, a gust dim prekrio je čitav kraj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gari

    14. avgust 2024 | 11:59

    Imam ja jednog drugara koji stalno vozi auto na rezervi,na crveno.Taj je pola života u vožnji proveo sa kanticom u ruci stopirajući do prve benzinske ili telefonirajući da mu neko donese litru dve benzina.Ovaj mora da mu je rođak.

  • G

    14. avgust 2024 | 11:14

    Kakvi genijalci, ostali bez goriva, nemam reči

  • 😉

    14. avgust 2024 | 10:40

    Auuuu kakva avantura,sigurno im nikad više u životu neće pasti na pamet da krenu na pecanje. Sreća neverovatna pa su ostali živi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA