Uzbuna u Engleskoj: Izlio se cijanid u kanal kod Birmingema, upozorenje o velikoj opasnosti po zdravlje ljudi

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Proglašen je ozbiljan incident i izdato upozorenje grada o potencijalnoj velikoj opasnosti po zdravlje svih onih koji su imali direktan fizički kontakt s vodom

U Zapadnom Midlendsu proglašen je ozbiljan incident nakon što je natrijum-cijanid prosut u kanal, uz upozorenje grada Volsol o potencijalnoj velikoj opasnosti po zdravlje svih onih koji su imali direktan fizički kontakt s vodom.

Opština Volsol je saopštila da ljudi treba da izbegavaju prošireno područje kanala i staza uz kanal, od brane Volsola, do brana u Rašalu, Rajders Grinu i Peri Bariju.

Agencija za zaštitu životne sredine 12. avgusta je obavestila grad Volsol o toksičnim materijama koje su završile u kanalu Plek, preneo je Gardijan.

Prema podacima Agencije za javno zdravlje Engleske, unošenje cijanidnih soli, koje se mogu rastvoriti u vodi, oslobađa cijanid u organizmu.

Izloženost ovom hemijskom sastojku može izazvati glavobolje, mučninu, vrtoglavicu, konfuziju, promene u srčanom ritmu i gubitak svesti.

Iz opštine Volsol su saopštili da svako ko je pecao u kanalu Plek ne bi trebalo da jede ribu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA