Do objave svih rezultata glasanja: Zapad pauzirao primenu novih sankcija prema Maduru

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Protesti protiv Madura koji su izbili posle izbora su razbijeni, a u njima su poginule 23 osobe, dok je 2.400 njih uhapšeno, pokazuju najnoviji podaci UN

Sjedinjene Američke Države i zapadne zemlje pauzirale su primenu novih sankcija prema predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru dok izborna komisija te zemlje ne objavi rezultate glasanja sa svih biračkih mesta.

To se dešava više od dve sedmice nakon što je Maduro proglasio izbornu pobedu na predsedničkim izborima održanim 28. jula koju je Zapad okarakterisao kao prevaru.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je u ponedeljak izbornu komisiju Venecuele da objavi rezultate glasanja sa svih biračkih mesta, vlasti da obustave politički progon i na dijalog između političkih protivnika u Venecueli. Borelj nije najavio akcije EU ukoliko vlasti Venecuele ne ispune te zahteve, preneo je Rojters.

Većina zapadnih vlada je zahtevala da izborna komisija Venecuele objavi rezultate glasanja na svim pojedinačnim izbornim mestima nakon što su i Maduro i kandidat opozicije Edmundo Gonzales proglasili pobede.

Protesti protiv Madura koji su izbili posle izbora su razbijeni, a u njima su poginule 23 osobe, dok je 2.400 njih uhapšeno, pokazuju najnoviji podaci UN.

SAD su priznale Gonzalesa kao pobednika na predsedničkim izborima u Venecueli.

Kina, Rusija i Kuba, između ostalih, priznale su pobedu Madura.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA