Dramatičan snimak, kod obale Sardinije izgorela luksuzna jahta poznatog turskog milijardera

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

U pitanju je plovilo dugačko 47 metara i čija je vrednost procenjena na najmanje 15 miliona evra

Nedaleko od obale Sardinije dogodila se drama kada je izbio požar na luksuznoj jahti čiji je vlasnik turski milijarder Serkan Borančili, vlasnik kompanije "Getir".

U pitanju je plovilo dugačko 47 metara i čija je vrednost procenjena na najmanje 15 miliona evra.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako jahta tone. Ukupno 16 putnika i članova posade spaseno je sa jahte čiji je naziv "Atina", a koja se nalazila u Olbijskom zelivu.

Vatrogasci i Obalska straža brzo su priskočili u pomoć. Povređenih u nesreći nije bilo. Među onima koji su bili na brodu veruje se da je bio i sam turski milijarder.

Britanski "Dailymail" je preneo da je luksuzna jahta završila na dnu mora koje je u ovom zalivu duboko oko osam metara. Jahta je imala oko 50.000 goriva zbog čega je neophodno njeno vađenje iz vode. Obalska straža je saopštila da nije došlo do izlivanja nafte u more.

Uzrok požara se istražuje. "Atina" je prodata 2021. za više od 15 miliona evra i jahta je osvojila nagradu na "Vorld Superiacht Avards 2009. godine".

Jahta je potpuno rekonstruisana i to je trajalo osam meseci. Poseduje pet kabina, dnevni boravak, sisteme za zabavu... Njeno nedeljno iznajmljivanje je koštalo 220.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Zapalila se mini jahta blizu Ade Međice: Hitrom reakcijom vozača skutera sprečena katastrofa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA