Iran sprovodi mornaričke manevre na severu zemlje, na obali Kaspijskog mora

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovo je druga prijavljena vojna vežba u Iranu u poslednja tri dana nakon što su vlasti te zemlje obećale da će uzvratiti Izraelu nakon ubistva Hanijea 31. jula u Teheranu

Dok se region Bliskog istoka priprema za najavljenu odmazdu zvaničnog Teherana protiv Izraela zbog prošlomesečnog ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea na iranskoj teritoriji prošlog meseca, Iran sprovodi vojnu vežbu na severu zemlje, prenela je danas novinska agencija Mer.

Vežba se održava u provinciji Gilan na obali Kaspijskog mora s ciljem da se poboljša odbrambena spremnost iranske mornarice, potvrdili su lokalni zvaničnici, prenosi Rojters.

Ovo je druga prijavljena vojna vežba u Iranu u poslednja tri dana nakon što su vlasti te zemlje obećale da će uzvratiti Izraelu nakon ubistva Hanijea 31. jula u Teheranu.

Iran je okrivio Izrael za ubistvo Ismaila Hanijea iako izraelske vlasti nisu preuzele odgovornost, međutim iranske pretnje odmazdom protiv Izraela, koji ratuje u Pojasu Gaze, povećavaju strahovanje od eskalacije rata na Bliskom Istoku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Iran: Snimci iz vazduha nakon pada aviona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA