Žena (40) umrla od raka zbog pogrešne dijagnoze lekara: Porodica dobila bolnicu na sudu, ovolika je odšteta

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 17

Neimenovana žena je za sobom ostavila supruga i dvoje male dece

Sud u Firenci naredio je bolnici "ASL Toscana Centro" da isplati odštetu ženi, koja je umrla u 40. godini zbog pogrešne dijagnoze. Porodici će biti isplaćeno oko milion evra.

Prema pisanju lokalnih medija, žena, čije ime nije saopšteno, je 2014. godine otišla kod lekara jer je napipala promenu na dojci. Doktor je uradio biopsiju iglom i isečak poslao na analizu.

Prema navodima, u laboratoriji su greškom naveli da je u pitanju benigna promena, iako je bilo očigledno da ima malignih ćelija. Vođeni nalazima biopsije, lekari su odlučili da dalje lečenje nije potrebno i ženu su poslali kući.

Nažalost, u roku od nekoliko meseci se njeno stanje pogoršalo. Tada su i lekari shvatili da je u pitanju maligna promena i da su u međuvremenu krenule metastaze. Za mladu ženu, uprkos terapijama, bilo je isuviše kasno. Pre nego što je umrla tužila je kliniku, a proces je nastavio njen suprug, koji je ostao sam sa dve maloletne devojčice.

Tokom suđenja veštaci su ustanovili da je došlo do propusta, odnosno da je odeljenje patologije pogrešno ustanovilo da je upitanju benigna promena, što je dalje dovelo da lekari odustanu od daljih istraživanja i lečenja.

Sud je na kraju presudio da je došlo do lekarske greške, a usled lošeg patološkog nalaza, što je dovelo do smanjenja mogućnosti da pacijent preživi za više od 70 odsto.

Nije poznato kada će odšteta biti isplaćena porodici, kao ni da li su oni zadovoljni presudom.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo ljude da li redovno idu na skrining preglede: "Ne znam ni šta je to"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    13. avgust 2024 | 17:26

    Pa ni kod nas nista nije bolje. Ja sam pre 20 dana pala i nisam mogla da ustanem. Iz hitne su mi rekli, zovi taksi i dodji. Nekako sam se pridigla i uradila tako. Tamo sam cekala,pod bolovima, pola sata do pregleda. Snimili su mi kicmu i doktorka je u htnoj rekla da je sve u redu. Nisam nininjekciju dobila. Nakon 5 dana sam otisla kod specijaliste na snimanje. On je video da imam slomljen prsljen i hitno me smestio u bolnicu. Bez imalo kretanja. Znaci, da nusam otisla ponovo jer nisam mogla da izdrzim bolove, ostala bih nepokretna. I sada moram da lezim mesec dana non stop. Toliko o pojedinim lekarima, njihovim diplomama i njihovom znanju. Bitno je samo da im Vucko poveca plate.

  • Ksiže

    13. avgust 2024 | 18:28

    Majka je prošle godine dobila bolove u predelu stomaka, ustanovljeno je da je u pitanju slepo crevo koje je operisano u Arandjelovačkoj bolnici.. zatim posle dve nedelje otpuštena iz bolnice kao zdrava.. dva meseca zatim dolazim po majku uz Nemačke u Arandjelovac, kako bih je doveo malo kod mene da se bolje oporavi.. zatim dve nedelje kasnije u Nemačkoj majka dobija jake bolove u predelu stomaka, gde je odmah odvedena u Nemačku bolnicu, gde nalaze zalepljene creva i da moraju hitno da je operišu.. prilikom otvaranja uočavaju metastazama, četvrti stadijum kažu na žalost kasno je za bilo šta, i nije im jasno, kako je moguće da su doktori u Srbiji ustanovili da je apsolutno sve u redu I da prilikom operacije nisu videli ovolike tumore kojih ima svuda... čitaju otpusnu listu iz Arandjelovačke bolnice, i ne veruju šta čitaju... toliko o stručnosti.m majka nas nedugo zatim napušta i odlazi na svoj večni počinak u najgorim mukama... ovo je samo deo svega se dešavalo... eto pa vi izvucite pouke...

  • Ivana

    13. avgust 2024 | 18:44

    Doktori rade i govore šta hoće i nikakve posledice nemaju. Nijedna vlast na to ne može da utiče jer su gospoda dr. Specijaliste gospodari života i smrti, tu političari NIŠTA nisu krivi. 20 godina sam bolesna, a 3 invalid zahvaljujuci njihovoj nestručnosti i bahatosti. Zbog njih sam sa 40 godina bogalj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA