Muž Ane Knežević izlazi iz pritvora, našli oslobađajuće dokaze? Evo kada će biti poznata Davidova sudbina

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Na kraju dvočasovnog saslušanja, Tores je rekao da će ili izmeniti svoj prvobitni nalog o pritvoru ili ga u potpunosti poništiti. Njegova presuda se očekuje sledeće nedelje

Tim odbrane Davida Kneževića, optuženog za kidnapovanje svoje supruge Ane Knežević u Španiji, tvrdi da su FBI i tužioci obmanuli sudiju o nasilnoj prirodi sukoba para u njenom stanu u Madridu u februaru, rekavši da novootkriveni dokazi pokazuju da tamo nije pronađena krv, kako su prvo tvrdile američke i španske vlasti.

Advokati Davida Kneževića kažu da je odsustvo forenzičkih dokaza koji pokazuju bilo kakvu borbu između para pre njenog nestanka može dovesti do toga da on bude pušten iz pritvora u Majamiju.

Knežević se optužnicom tereti za otmicu supruge, ali ne i za ubistvo, jer njeno telo nije pronađeno do današnjeg dana i ona se vodi kao nestala. Sumnja se da je Knežević u Srbiji iznajmio automobil, odvezao se do Madrida, došao do stana supruge od koje se razvodio, oteo je i njeno telo izneo u koferu.

"Nije bilo krvi, borbe... Nema znakova da se bilo šta loše dogodilo u stanu", tvrdila je Kneževićeva glavna advokatica Džejn Vajntraub, prenosi Yahoo.

Advokatica je primorala agenta FBI-a da prizna da je njeno prvobitno svedočenje u maju o krvi pronađenoj u stanu supruge u Madridu bilo netačno.

"On je pritvoren na sudu Sjedinjenih Država zbog nečega što se dogodilo u Španiji, ako se dogodilo u Španiji", navodi.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva/telegraf.rs

Sudija za prekršaje Edvin Tores naložio je privođenje Kneževića u maju zbog opasnosti od bekstva. Na saslušanju u saveznom sudu u Majamiju u četvrtak, uprkos snažnom protivljenju saveznih tužilaca, sudija je dozvolio advokatima optuženog da ponovo otvore pitanje pritvora.

Na kraju dvočasovnog saslušanja, Tores je rekao da će ili izmeniti svoj prvobitni nalog o pritvoru ili ga u potpunosti poništiti. Njegova presuda se očekuje sledeće nedelje.

"Slažem se sa vama da su neki od njihovih dokaza osporivi", rekao je Tores na kraju saslušanja, ističući odsustvo krvnih dokaza u stanu supruge u Madridu.

Sudija je takođe rekao da nije mogao da otkrije "kofer", kako je to opisao agent FBI tokom svog svedočenja, na snimku bezbednosne kamere Kneževiča dok je izlazio iz lifta u stambenoj zgradi svoje supruge u noći 2. februara. FBI sumnja da je Kneževič izveo Anu, sitnu ženu, u nečemu što liči na kofer, prema svedočenju agenta.

Međutim, sudija je takođe naveo "snagu" drugog video-snimka koji pokazuje kako Kneževič kupuje materijale poput lepljive trake i boje u spreju u madridskoj gvožđari, koji su možda korišćeni za držanje ulaznih Anine zgrade otvorenim tokom navodne otmice i za prskanje objektiva sigurnosne kamere u hodniku.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva/telegraf.rs

Na saslušanju za pritvor, pomoćnica američkog tužioca Lejsi Monk je naglasila da su sigurnosne kamere snimile kako je Knežević ušao u zgradu 2. februara i da se zadržao kratko, potom izašao napolje, a onda se ponovo vratio u stan.

"Očigledno je to uradio brzo. Ili se borio sa njom ili ju je onesposobio", rekao je zamenik tužioca, navodeći da odsustvo tragova krvi u stanu ne znači da nije došlo do sukoba bračnog para i da nije razlog da David Knežević bude pušten iz pritvora.

U podnesku na sudu, Vajntraub i njegove kolege advokati Kristofer Kavalo i Brus Zimet doveli su u pitanje kritični aspekt istrage FBI-a, koja je u početku bila zasnovana na potencijalno nepouzdanim dokazima koje je pružila španska nacionalna policija.

Odbrana je u četvrtak ponovo ispitivala i agenticu FBI koja je ranije tvrdila da su u stanu pronađeni tragovi krvi, i koja je posle pristizanja novih dokaza, navodno promenila iskaz.

"Nije bilo krvi usled velikog nasilja, zar ne?", upitao je advokat.

David Knežević muž nestale Ana Knežević Foto: Broward County Sheriff

"Tačno", rekao je agent.

Podsetimo, Knežević, koji ima američko i srpsko državljanstvo, prodao je šest kuća u Južnoj Floridi jednom kupcu mesec dana pre nego što je Ana nestala iz njenog stana u Madridu 2. februara. Još jednu kuću prodao je drugom kupcu tri nedelje nakon, pokazuju zapisi okruga Brovard.

Prodaje su mu donele šest miliona dolara. Prodaja uključuje da David Knežević isporučuje velike druge hipoteke kupcima, aranžman za koji tužioci kažu da bi mu mogao dati dovoljno novca da pobegne iz zemlje ako budu isplaćene.

U međuvremenu su objavljene fotografije iz prodavnice u Madridu i ispred Aninog stana, a na kojima se, prema rečima tužioca, nalazi David Knežević.

Na fotografijama se vidi kako David kupuje sprej i lepljivu traku u prodavnici, a onda isto koristi da prefarba kameru na zgradi u kojoj je Ana živela.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA